Inför Melodifestivalen 2023: Vi presenterar Eva Rydberg & Ewa Roos

Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2023. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om duon Eva Rydberg & Ewa Roos som tävlar med bidraget “Länge leve livet” i den första deltävlingen i Göteborg den 4:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Duon Eva Rydberg & Ewa Roos gjorde stor succé när de tävlade i Melodifestivalen 2021 med bidraget Rena Rama Ding Dong. Bidraget tog sig först från sin deltävling till Andra chansen där de blev utslagna av Clara Klingenströms ”Behöver inte dig idag”. Trots att det inte blev en finalplats blev de i alla fall barnens och publikens stora favoriter!

Både Eva & Ewa har utöver sitt musikaliska samarbete mycket annat på sina CV:n, inte minst otal musikaler och teaterföreställningar och utgiven musik. Eva Rydberg tävlade även i Melodifestivalen 1977 med bidraget ”Charlie Chaplin”.

Nu två år efter den senaste succén (och efter ett kortare framträdande i fjolårets Melodifestival som gästartister där de framträdde med en internationell version av ”Rena Rama Ding Dong”) är duon tillbaka – den här gången med låten ”Länge leve livet” som är gjord av Emil Vaker, Henric Pierroff och Kalle Rydberg.

 

Hela startfältet i deltävling 1

  • 01. Tone Sekelius – ”Rhythm of My Show”
  • 02. Loulou LaMotte – ”Inga sorger”
  • 03. Rejhan – ”Haunted”
  • 04. Elov & Benny – ”Raggen går”
  • 05. Victor Crone – ”Diamonds”
  • 06. Ewa Rydberg & Ewa Roos – ”Länge leve livet”
  • 07. Jon Henrik Fjällgren & Arc North feat. Adam Woods – ”Where You Are (Sávežan)”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera