Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2023: Vi presenterar Eva Rydberg & Ewa Roos

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2023. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om duon Eva Rydberg & Ewa Roos som tävlar med bidraget “Länge leve livet” i den första deltävlingen i Göteborg den 4:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Duon Eva Rydberg & Ewa Roos gjorde stor succé när de tävlade i Melodifestivalen 2021 med bidraget Rena Rama Ding Dong. Bidraget tog sig först från sin deltävling till Andra chansen där de blev utslagna av Clara Klingenströms ”Behöver inte dig idag”. Trots att det inte blev en finalplats blev de i alla fall barnens och publikens stora favoriter!

Både Eva & Ewa har utöver sitt musikaliska samarbete mycket annat på sina CV:n, inte minst otal musikaler och teaterföreställningar och utgiven musik. Eva Rydberg tävlade även i Melodifestivalen 1977 med bidraget ”Charlie Chaplin”.

Nu två år efter den senaste succén (och efter ett kortare framträdande i fjolårets Melodifestival som gästartister där de framträdde med en internationell version av ”Rena Rama Ding Dong”) är duon tillbaka – den här gången med låten ”Länge leve livet” som är gjord av Emil Vaker, Henric Pierroff och Kalle Rydberg.

 

Hela startfältet i deltävling 1

  • 01. Tone Sekelius – ”Rhythm of My Show”
  • 02. Loulou LaMotte – ”Inga sorger”
  • 03. Rejhan – ”Haunted”
  • 04. Elov & Benny – ”Raggen går”
  • 05. Victor Crone – ”Diamonds”
  • 06. Ewa Rydberg & Ewa Roos – ”Länge leve livet”
  • 07. Jon Henrik Fjällgren & Arc North feat. Adam Woods – ”Where You Are (Sávežan)”

 

Fler delar i serien

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen