Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2023: Vi presenterar Marcus & Martinus

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2023. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om tvillingmusikduon Marcus & Martinus som tävlar med bidraget “Air” i den tredje deltävlingen i Lidköping den 18:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Den idag snart 21-åriga norska tvillingduon Marcus & Martinus (Marcus och Martinus Gunnarsen från Trofors i Norge, födda 21 februari 2002) har varit mycket populära sedan de slog igenom som tioåringar i Norsk MGP junior. Sedan dess har de haft hits efter hits, sålt ut turnéer över hela Europa och uppträtt i en rad olika sammanhang. Deras största hits är låten Elektrisk men de har såklart också andra hits på sina CV:n.

Ifjol vann de svenska Masked Singers och sedan dess har de sin bas i Sverige. Nu ska de också tävla i Melodifestivalen med bidraget ”Air” som de har skapat tillsammans med Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb och Linnea Deb

Följ gärna Marcus & Martinus i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 3

  • 01. Paul Rey – ”Royals”
  • 02. Casanovas – ”Så kommer känslorna tillbaka”
  • 03. Melanie Wehbe – ”For the Show”
  • 04. Nordman – ”Släpp alla sorger”
  • 05. Laurell – ”Sober”
  • 06. Ida-Lova – ”Låt hela stan se på”
  • 07. Marcus & Martinus – ”Air”

 

Fler delar i serien

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen