Inför Melodifestivalen 2023: Vi presenterar Marcus & Martinus

Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2023. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om tvillingmusikduon Marcus & Martinus som tävlar med bidraget “Air” i den tredje deltävlingen i Lidköping den 18:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Den idag snart 21-åriga norska tvillingduon Marcus & Martinus (Marcus och Martinus Gunnarsen från Trofors i Norge, födda 21 februari 2002) har varit mycket populära sedan de slog igenom som tioåringar i Norsk MGP junior. Sedan dess har de haft hits efter hits, sålt ut turnéer över hela Europa och uppträtt i en rad olika sammanhang. Deras största hits är låten Elektrisk men de har såklart också andra hits på sina CV:n.

Ifjol vann de svenska Masked Singers och sedan dess har de sin bas i Sverige. Nu ska de också tävla i Melodifestivalen med bidraget ”Air” som de har skapat tillsammans med Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb och Linnea Deb

Följ gärna Marcus & Martinus i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 3

  • 01. Paul Rey – ”Royals”
  • 02. Casanovas – ”Så kommer känslorna tillbaka”
  • 03. Melanie Wehbe – ”For the Show”
  • 04. Nordman – ”Släpp alla sorger”
  • 05. Laurell – ”Sober”
  • 06. Ida-Lova – ”Låt hela stan se på”
  • 07. Marcus & Martinus – ”Air”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera