Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2023: Vi presenterar Melanie Wehbe

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2023. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Melanie Wehbe som tävlar med bidraget “For the Show” i den tredje deltävlingen i Lidköping den 18:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Melanie Wehbe föddes den 2:a december 1991 i Västerås. Hon är mest känd som låtskrivare där hon har skrivit en rad hits åt andra artister, vilket bland annat inkluderar en Melodifestivalvinnarlåt och Dansk MGP-vinnarlåt bland många hits. Hon har också samarbetat med låtskrivarna Herman Gardarfve och Patrik Jean där de har tagit fram bidrag till både sig själva och andra.

Ifjol släppte Melanie sin debut-EP Bloom och hon har även släppt en rad andra egna singlar. I år tävlar hon också i Melodifestivalen som både artist och låtskrivare – artist till sitt eget bidrag ”For The Show” (som hon har gjort med David Lindgren Zacharias och Herman Gardarfve) samt som låtskrivare bakom Wiktorias ”All My Life (Where Have You Been)”.

Följ gärna Melanie Wehbe i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 3

  • 01. Paul Rey – ”Royals”
  • 02. Casanovas – ”Så kommer känslorna tillbaka”
  • 03. Melanie Wehbe – ”For the Show”
  • 04. Nordman – ”Släpp alla sorger”
  • 05. Laurell – ”Sober”
  • 06. Ida-Lova – ”Låt hela stan se på”
  • 07. Marcus & Martinus – ”Air”

 

Fler delar i serien

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen