Inför Finlands UMK 2024: Vi presenterar Sexmane

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Inför den finländska ESC-uttagningen UMK 2024 presenterar vi startfältets tävlande. Den här gången handlar det om sångaren Sexmane som tävlar med bidraget ”Mania”.

 

Vem är Sexmane?

Edward Maximilian Sene, eller Sexmane som han kallar sig om artist, är född år 2000 i Siilinjärvi i Finland. Han är uppväxt tillsammans med sina föräldrar och fem syskon Isaac, Adilio, Robin, Lucas och Sofia. År 2019 släppte han sitt debutalbum som hette Sextape och det blev en succé i hemlandet. Det har sedan följts upp med mer musik genom åren som låten 40koch Hallille. Hans bror Isaac arbetar också med musiken och så sent som 2022 tävlade han i UMK med låten Kuuma jäbä.

Nästa scen Sexmane kommer att uppträda på blir UMK-scenen i Tammerfors i februari när han ska framföra sitt tävlingsbidrag ”Mania” som han hart gjort tillsammans med Santeri Kauppinen, Daniel Okas och Jussi Karvinen.

 

Se den officiella musikvideon nedan:

 

Fakta: UMK 2024

 

Den 10:e februari i år kommer Finland att välja sin artist med tillhörande tävlingsbidrag till Eurovision Song Contest. I startfältet tävlar sju bidrag som har valts ut från en nationell antagning som hölls i höstas. Finalen går i år av stapeln i Nokia Arena i Tammerfors och kommer att programledas av trion Pilvi Hämäläinen, Benjamin Peltonen och Viivi Pumpanen.

Förra året, 2023, fick Finland sin dittills bästa slutplacering sedan de vann tävlingen 2006 med Lordis Hard Rock Hallelujah”. Detta tack vare förhandsfavoriten Käärijä med låten Cha Cha Chasom blev fyra i juryröstningen men vann tittarröstningen överlägset. Det blev till sist en andraplats i totaltabellen, men låten hade streamats över 100 miljoner gånger förra året, vilket i sig är häftigt. Låten vann dessutom den årliga Topp 250-listan och Käärijä hade även den totalt sett mest sedda videon på Eurovision.tv:s YouTube-kanal förra året.

 

Vilka tävlar i finalen?

Startfältet presenteras i alfabetisk ordning efter artist.

  • Cyan Kicks – ”Dancing With Demons”
  • Jesse Markin – ”Glow”
  • Mikael Gabriel & Nublu – ”Vox populi”
  • Sara Siipola – ”Paskana”
  • Sexmane – ”Mania”
  • Sini Sabotage – ”Kuori mua”
  • Windows95man (ft. Henri Piispanen) – ”No Rules!”

 


 

Kommentera