Inför Finlands UMK 2024: Vi presenterar Windows95Man ft. Henrii Pispanen

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Inför den finländska ESC-uttagningen UMK 2024 presenterar vi startfältets tävlande. Den här gången handlar det om Windows95Man som tävlar med bidraget ”No Rules!”.

 

Vem är Windows95Man?

Teemu Keisteri, eller Windows95Man som är ett av hans artistnamn, kommer från Esbo i Finland. Han är en slags konstnär som har olika konstnärsprojekt på gång, både som DJ:n Windows95Man och humorkaraktären Ukkeli. När han är Windows95Man bär han en tröja med en Windows 95-logga på som en slags symbol.

Tillsammans med sångaren Henrii Pispanen, som är sångare, programledare och röstskådespelare, ska de ställa upp med bidraget ”No Rules!” i UMK 2024. Låten har Windows95Man själv skapat tillsammans med Jussi Roine.

 

Se den officiella musikvideon nedan:

 

Fakta: UMK 2024

 

Den 10:e februari i år kommer Finland att välja sin artist med tillhörande tävlingsbidrag till Eurovision Song Contest. I startfältet tävlar sju bidrag som har valts ut från en nationell antagning som hölls i höstas. Finalen går i år av stapeln i Nokia Arena i Tammerfors och kommer att programledas av trion Pilvi Hämäläinen, Benjamin Peltonen och Viivi Pumpanen.

Förra året, 2023, fick Finland sin dittills bästa slutplacering sedan de vann tävlingen 2006 med Lordis Hard Rock Hallelujah”. Detta tack vare förhandsfavoriten Käärijä med låten Cha Cha Chasom blev fyra i juryröstningen men vann tittarröstningen överlägset. Det blev till sist en andraplats i totaltabellen, men låten hade streamats över 100 miljoner gånger förra året, vilket i sig är häftigt. Låten vann dessutom den årliga Topp 250-listan och Käärijä hade även den totalt sett mest sedda videon på Eurovision.tv:s YouTube-kanal förra året.

 

Vilka tävlar i finalen?

Startfältet presenteras i alfabetisk ordning efter artist.

  • Cyan Kicks – ”Dancing With Demons”
  • Jesse Markin – ”Glow”
  • Mikael Gabriel & Nublu – ”Vox populi”
  • Sara Siipola – ”Paskana”
  • Sexmane – ”Mania”
  • Sini Sabotage – ”Kuori mua”
  • Windows95man (ft. Henri Piispanen) – ”No Rules!”

 


 

Kommentera