Inför Melodifestivalen 2023: Vi presenterar Uje Brandelius

Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2023. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Uje Brandelius som tävlar med bidraget “Grytan” i den andra deltävlingen i Linköping den 11:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Artisten och Skådespelaren Uje Brandelius känner nog många igen från den prisbelönade filmen Spring Uje Spring som hade premiär 2020. Det hela började dock med att han 2015 gav ut en skiva med samma namn och därefter gjorde en egen scenföreställning som blev filmatiserad och hyllad. Han har förutom artisteriet också varit engagerad politiskt samt arbetat som journalist och skrivit barnböcker.

Förutom sina soloprojekt är han också en del av bandet Doktor Kosmos som har spelat ihop sedan 1991.

Nästa ställe han deltar på är i Melodifestivalen 2023 med den egengjorda låten ”Grytan”. Det är faktiskt första gången sedan Melodifestivalen 2020 som det förekommer ett bidrag som är gjort av endast en upphovsperson.

Följ gärna Uje Brandelius i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 2

  • 01. Wiktoria – ”All My Life (Where Have You Been)”
  • 02. Eden – ”Comfortable”
  • 03. Uje Brandelius – ”Grytan”
  • 04. Panetoz – ”On My Way”
  • 05. Tennessee Tears – ”Now I Know”
  • 06. Maria Sur – ”Never Give Up”
  • 07. Theoz – ”Mer av dig”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera