Inför Melodifestivalen 2023: Vi presenterar Kiana

Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2023. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Kiana som tävlar med bidraget “Where Did You Go” i den fjärde deltävlingen i Malmö den 25:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Sångerskan Kiana Blanckert föddes i Perth i Australien den 25:e februari 2007, vilket innebär att hon fyller 16 år samma dag som hon ska tävla i sin deltävling! Musik och även dans har hon haft med sig hela livet, vilket inte är så märkligt då hennes mamma är tävlingsdansare. Som barn och ungdom har Kiana också fått medverka i en rad musikaler.

År 2021 slog Kiana igenom i TV4-programmet Talang där hon bjöds in att göra en audition. Denna blev så pass uppskattad att hon röstades vidare till semifinal och sedan till final där hon hamnade på andra plats. Nu två år senare gör hon debut på nästa TV-scen i Melodifestivalen med bidraget ”Where Did You Go” som Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb och Linnea Deb har gjort åt henne. Bidraget får för övrigt gå ut först av alla i deltävlingen.

Följ gärna Kiana i sociala medier via hennes officiella Instagramkonto.

 

Hela startfältet i deltävling 4

  • 01. Kiana – ”Where Did You Go”
  • 02. Signe & Hjördis – ”Edelweiss”
  • 03. Smash Into Pieces – ”Six Feet Under”
  • 04. Mariette – ”One Day”
  • 05. Emil Henrohn – ”Mera mera mera”
  • 06. Axel Schylström – ”Gorgeous”
  • 07. Loreen – ”Tattoo”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera