Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2023: Vi presenterar gruppen Panetoz

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2023. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om gruppen Panetoz som tävlar med bidraget “On My Way” i den andra deltävlingen i Linköping den 11:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Gruppen Panetoz utgörs av de fem sångarna Pa Modou Badjie, Nebeyu Baheru, Johan Hirvi, Njol Ismail Badjie och Daniel Nzinga. Gruppen startade som ett ungdomsprojekt i Jordbro utanför Stockholm år 1997 och har därefter växt till att få ett stort genombrott i Sverige.

Deras första stora singel, Dansa pausa, släpptes 2012 och blev en stor hitsingel det året och två år senare deltog de med låten Efter solsken i Melodifestivalen där de hamnade på nionde plats. Ytterligare två år senare var de tillbaka i tävlingen igen med Håll om mig hårt som tog sig till final via Andra chansen där det blev en åttondeplats.

Efter Melodifestivalen har gruppen gett ut mer musik och turnerat runt och nu är det åter dags för Melodifestivaltävlan med bidraget ”On My Way” som de har gjort ihop med Anders Wigelius, Jimmy Jansson och Robert Norberg.

Följ gärna Panetoz i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 2

  • 01. Wiktoria – ”All My Life (Where Have You Been)”
  • 02. Eden – ”Comfortable”
  • 03. Uje Brandelius – ”Grytan”
  • 04. Panetoz – ”On My Way”
  • 05. Tennessee Tears – ”Now I Know”
  • 06. Maria Sur – ”Never Give Up”
  • 07. Theoz – ”Mer av dig”

 

Fler delar i serien

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen