Inför Melodifestivalen 2023: Vi presenterar gruppen Panetoz

Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2023. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om gruppen Panetoz som tävlar med bidraget “On My Way” i den andra deltävlingen i Linköping den 11:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Gruppen Panetoz utgörs av de fem sångarna Pa Modou Badjie, Nebeyu Baheru, Johan Hirvi, Njol Ismail Badjie och Daniel Nzinga. Gruppen startade som ett ungdomsprojekt i Jordbro utanför Stockholm år 1997 och har därefter växt till att få ett stort genombrott i Sverige.

Deras första stora singel, Dansa pausa, släpptes 2012 och blev en stor hitsingel det året och två år senare deltog de med låten Efter solsken i Melodifestivalen där de hamnade på nionde plats. Ytterligare två år senare var de tillbaka i tävlingen igen med Håll om mig hårt som tog sig till final via Andra chansen där det blev en åttondeplats.

Efter Melodifestivalen har gruppen gett ut mer musik och turnerat runt och nu är det åter dags för Melodifestivaltävlan med bidraget ”On My Way” som de har gjort ihop med Anders Wigelius, Jimmy Jansson och Robert Norberg.

Följ gärna Panetoz i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 2

  • 01. Wiktoria – ”All My Life (Where Have You Been)”
  • 02. Eden – ”Comfortable”
  • 03. Uje Brandelius – ”Grytan”
  • 04. Panetoz – ”On My Way”
  • 05. Tennessee Tears – ”Now I Know”
  • 06. Maria Sur – ”Never Give Up”
  • 07. Theoz – ”Mer av dig”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera