Inför Melodifestivalen 2023: Vi presenterar Smash Into Pieces

Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2023. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om hårdrocksgruppen Smash Into Pieces som tävlar med bidraget “Six Feet Under” i den fjärde deltävlingen i Malmö den 25:e februari.

 

Bakgrundsfakta

2008 bildades rockgruppen Smash Into Pieces som först utgjordes av gitarristen Benjamin Jennebo och trummisen Isak Snow, som sedan utökades med sångaren Chris Adam Sörbye, basisten Viktor Vidlund och gitarristen Per Bergquist. Idag har både Isak och Viktor lämnat gruppen och man har fått in The Apocalypse DJ som trummis. Vem denna person är hålls dock hemligt!

Deras första TV-framträdande gjordes i Talang i TV4 där de däremot hoppade av för att skapa musik på annat håll. 2013 fick de sitt första skivkontrakt och de har sedan dess släppt mer musik och turnerat runt. Totalt har de släppt sju studioalbum vilka finns att lyssna på Spotify

En scen som de ännu inte har uppträtt på är Melodifestivalens scen, och nu i år har de fått möjligheten att göra det. Deras tävlingsbidrag heter ”Six Feet Under” och är gjort av bandet själva tillsammans med Andreas ”Giri” Lindbergh, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb och Linnea Deb.

Följ gärna Smash Into Pieces i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

PS: För den som är intresserad av att se bandet uppträda live även efter Melodifestivalen har de en inbokad turné i Nordamerika under april och maj. Vi får dock se om de får lägga till turnéstopp i Liverpool mellan den 9:e och 13:e maj, om nu bandet skulle vinna årets Melodifestival!

 

Hela startfältet i deltävling 4

  • 01. Kiana – ”Where Did You Go”
  • 02. Signe & Hjördis – ”Edelweiss”
  • 03. Smash Into Pieces – ”Six Feet Under”
  • 04. Mariette – ”One Day”
  • 05. Emil Henrohn – ”Mera mera mera”
  • 06. Axel Schylström – ”Gorgeous”
  • 07. Loreen – ”Tattoo”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera