Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2023: Vi presenterar Wiktoria

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2023. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Wiktoria som tävlar med bidraget “All My Life (Where Have You Been)” i den andra deltävlingen i Linköping den 11:e februari.

 

Bakgrundsfakta

26-åriga sångerskan Wiktoria Johansson från Brämhult i Borås debuterade sceniskt i Lilla Melodifestivalen 2011 med sin låt ”Jag behöver dig” vilket sedan ledde till en gruppstart och skivkontrakt. Fem år senare tävlade hon i stora Melodifestivalen med bidraget Save Me som tog henne till final och en fin fjärdeplats, vilket sedan har följts upp med ytterligare två låtar: As I Lay Me Down (2017) och Not With Me (2019).

Vid de två första Melodifestivaltillfällena var det countrymusik som gällde men vid det senaste försöket hade hon lämnat det spåret helt för att nu satsa helhjärtat på sin stil, vilket hon även har fortsatt med under de år som följt sedan senaste Melodifestivaldeltagandet. Ifjol medverkade hennes syster Malin i tävlingen och nu är det Wiktorias tur att tävla igen, den här gången med låten ”All My Life (Where Have You Been)” som hon har gjort tillsammans med trion Herman Gardarfve, Melanie Wehbe och Patrik Jean. Något trion har gemensamt är att de har en vinnarlåt i bagaget från Melodifestivalen – och att Melanie Wehbe själv tävlar i årets Melodifestival (men i en av de andra deltävlingarna).

Följ gärna Wiktoria i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 2

  • 01. Wiktoria – ”All My Life (Where Have You Been)”
  • 02. Eden – ”Comfortable”
  • 03. Uje Brandelius – ”Grytan”
  • 04. Panetoz – ”On My Way”
  • 05. Tennessee Tears – ”Now I Know”
  • 06. Maria Sur – ”Never Give Up”
  • 07. Theoz – ”Mer av dig”

 

Fler delar i serien

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen