Inför Melodifestivalen 2023: Vi presenterar Casanovas

Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2023. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om dansbandet Casanovas som tävlar med bidraget “Så kommer känslorna tillbaka” i den tredje deltävlingen i Lidköping den 18:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Dansbandet Casanovas bildades i Vadstena år 1989 och de har varit aktiva som grupp sedan dess. Bandet utgörs av idag av sångaren och gitarristen (och grundaren) Jimmy Lindberg, keyboardisten Henrik Sethsson, basisten Stefan Ryding, gitarristen Victor ”Harry” Lindberg och trummisen Simon Bondesson. Genom åren har medlemmar kommit och gått och av originalmedlemmarna är det bara Jimmy Lindberg som är kvar idag.

Casanovas har givit ut en rad album, inte mindre än 11 stycken, och därtill en stor mängd singlar, samt självklart spelat på många olika ställen genom åren. De har även haft en rad melodier på Svensktoppen men den här gången är det första gången som de tävlar i Melodifestivalen. Dock har ju Henrik Sethsson en gång i tiden skrivit en vinnarlåt (Friends’ ”Lyssna till ditt hjärta” från 2001) och därtill haft med ytterligare fem låtar i tävlingen åren 2001, 2002, 2004, 2006 och 2011.

Gruppens tävlingsbidrag i årets startfält heter ”Så kommer känslorna tillbaka” och är gjord av Henrik Sethsson och Mikael Karlsson.

Följ gärna Casanovas i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 3

  • 01. Paul Rey – ”Royals”
  • 02. Casanovas – ”Så kommer känslorna tillbaka”
  • 03. Melanie Wehbe – ”For the Show”
  • 04. Nordman – ”Släpp alla sorger”
  • 05. Laurell – ”Sober”
  • 06. Ida-Lova – ”Låt hela stan se på”
  • 07. Marcus & Martinus – ”Air”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera