Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2023: Vi presenterar Casanovas

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2023. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om dansbandet Casanovas som tävlar med bidraget “Så kommer känslorna tillbaka” i den tredje deltävlingen i Lidköping den 18:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Dansbandet Casanovas bildades i Vadstena år 1989 och de har varit aktiva som grupp sedan dess. Bandet utgörs av idag av sångaren och gitarristen (och grundaren) Jimmy Lindberg, keyboardisten Henrik Sethsson, basisten Stefan Ryding, gitarristen Victor ”Harry” Lindberg och trummisen Simon Bondesson. Genom åren har medlemmar kommit och gått och av originalmedlemmarna är det bara Jimmy Lindberg som är kvar idag.

Casanovas har givit ut en rad album, inte mindre än 11 stycken, och därtill en stor mängd singlar, samt självklart spelat på många olika ställen genom åren. De har även haft en rad melodier på Svensktoppen men den här gången är det första gången som de tävlar i Melodifestivalen. Dock har ju Henrik Sethsson en gång i tiden skrivit en vinnarlåt (Friends’ ”Lyssna till ditt hjärta” från 2001) och därtill haft med ytterligare fem låtar i tävlingen åren 2001, 2002, 2004, 2006 och 2011.

Gruppens tävlingsbidrag i årets startfält heter ”Så kommer känslorna tillbaka” och är gjord av Henrik Sethsson och Mikael Karlsson.

Följ gärna Casanovas i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 3

  • 01. Paul Rey – ”Royals”
  • 02. Casanovas – ”Så kommer känslorna tillbaka”
  • 03. Melanie Wehbe – ”For the Show”
  • 04. Nordman – ”Släpp alla sorger”
  • 05. Laurell – ”Sober”
  • 06. Ida-Lova – ”Låt hela stan se på”
  • 07. Marcus & Martinus – ”Air”

 

Fler delar i serien

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen