Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2023: Vi presenterar Laurell

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2023. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Laurell som tävlar med bidraget “Sober” i den tredje deltävlingen i Lidköping den 18:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Den 43-åriga kanadensiska sångerskan och låtskrivaren Laurell Barker, som numera är bosatt i Malmö, debuterar i år som artist i Melodifestivalen, men hon är långt ifrån debutant i sammanhanget. Bland annat har hon flera tidigare Melodifestival- och Eurovision-låtar på sitt CV utöver att hon har skapat musik till en mängd andra artister runt om i världen.

2017 var första gången hon skrev för Eurovision och året därpå lyckades hon få med ett bidrag i Schweiz’ uttagning (Zibbz’ Stones) som vann och fick tävla. Året därpå hade hon gjort ESC-låtarna för både Schweiz, Storbritannien och Tyskland varav en hamnade i toppen och resten i botten av finalen. 2020 skulle hon ha haft med ett bidrag för Polen (men Eurovision blev som bekant inställt det året), men 2021 var hon istället med bakom Cyperns bidrag.

Laurell har hittills haft med sju bidrag i tävlingen och med sitt eget bidrag inklusive att hon också är med bakom Maria Surs ”Never Give Up” har hon således fått med nio bidrag sedan 2018! Sitt eget bidrag i år heter ”Sober” och den låten har hon gjort tillsammans med Anderz Wrethov, Andreas Stone Johansson och Thomas Stengaard .

Följ gärna Laurell i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 3

  • 01. Paul Rey – ”Royals”
  • 02. Casanovas – ”Så kommer känslorna tillbaka”
  • 03. Melanie Wehbe – ”For the Show”
  • 04. Nordman – ”Släpp alla sorger”
  • 05. Laurell – ”Sober”
  • 06. Ida-Lova – ”Låt hela stan se på”
  • 07. Marcus & Martinus – ”Air”

 

Fler delar i serien

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen