Inför Melodifestivalen 2023: Vi presenterar Tennessee Tears

Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2023. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om duon Tennessee Tears som tävlar med bidraget “Now I Know” i den andra deltävlingen i Linköping den 11:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Countryduon Tennessee Tears bildades för åtta år sedan och utgörs av de två artisterna Tilda Feuk och Jonas Hermansson. Deras gemensamma musikaliska resa startade i Nashville i USA, en plats dit många countryartister reser till för att skapa musik, där de också fick skivkontrakt. Sedan dess har de pendlat mellan Sverige och USA även om de har sin musikaliska bas i Sverige.

Sedan bildandet har de släppt en rad singlar och covers som exempelvis Head over Heals, Lucky Tonight och Shallow (se fler exempel på deras Spotifykanal). Det är däremot ingen av dessa låtar som de ska framföra i tävlingen utan detta tävlingsbidrag heter ”Now I Know” som de har skapat ihop med Anderz Wrethov och Thomas Stengaard.

Följ gärna Tennessee Tears i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 2

  • 01. Wiktoria – ”All My Life (Where Have You Been)”
  • 02. Eden – ”Comfortable”
  • 03. Uje Brandelius – ”Grytan”
  • 04. Panetoz – ”On My Way”
  • 05. Tennessee Tears – ”Now I Know”
  • 06. Maria Sur – ”Never Give Up”
  • 07. Theoz – ”Mer av dig”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera