Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2023: Vi presenterar Tennessee Tears

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2023. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om duon Tennessee Tears som tävlar med bidraget “Now I Know” i den andra deltävlingen i Linköping den 11:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Countryduon Tennessee Tears bildades för åtta år sedan och utgörs av de två artisterna Tilda Feuk och Jonas Hermansson. Deras gemensamma musikaliska resa startade i Nashville i USA, en plats dit många countryartister reser till för att skapa musik, där de också fick skivkontrakt. Sedan dess har de pendlat mellan Sverige och USA även om de har sin musikaliska bas i Sverige.

Sedan bildandet har de släppt en rad singlar och covers som exempelvis Head over Heals, Lucky Tonight och Shallow (se fler exempel på deras Spotifykanal). Det är däremot ingen av dessa låtar som de ska framföra i tävlingen utan detta tävlingsbidrag heter ”Now I Know” som de har skapat ihop med Anderz Wrethov och Thomas Stengaard.

Följ gärna Tennessee Tears i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 2

  • 01. Wiktoria – ”All My Life (Where Have You Been)”
  • 02. Eden – ”Comfortable”
  • 03. Uje Brandelius – ”Grytan”
  • 04. Panetoz – ”On My Way”
  • 05. Tennessee Tears – ”Now I Know”
  • 06. Maria Sur – ”Never Give Up”
  • 07. Theoz – ”Mer av dig”

 

Fler delar i serien

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen