Inför Melodifestivalen 2023: Vi presenterar Maria Sur

Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2023. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Maria Sur som tävlar med bidraget “Never Give Up” i den andra deltävlingen i Linköping den 11:e februari.

 

Bakgrundsfakta

18-åriga sångerskan Maria Sur kommer från Zaporizjzja i Ukraina. För ett år sedan tävlade hon i Ukrainas version av talangprogrammet The Voice men när Ryssland invaderade Ukraina den 24 februari 2022 fick tävlingen avbrytas och Maria och hennes mamma flydde landet och hamnade i Sverige.

Väl i Sverige fortsatte Maria sin artistkarriär och genom sin medverkan vid galan Hela Sverige skramlar fick hon ett skivkontrakt i Sverige. Hon har därefter gett ut låten That’s The Way och bland annat uppträtt i olika TV-program som Bingolotto.

Nu ställer hon upp i svenska Melodifestivalen med bidraget ”Never Give Up” som är gjord av Anderz Wrethov och Laurell Barker.

Följ gärna Maria Sur i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 2

  • 01. Wiktoria – ”All My Life (Where Have You Been)”
  • 02. Eden – ”Comfortable”
  • 03. Uje Brandelius – ”Grytan”
  • 04. Panetoz – ”On My Way”
  • 05. Tennessee Tears – ”Now I Know”
  • 06. Maria Sur – ”Never Give Up”
  • 07. Theoz – ”Mer av dig”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera