Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2023: Vi presenterar Paul Rey

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2023. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Paul Rey som tävlar med bidraget “Royals” i den tredje deltävlingen i Lidköping den 18:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Paul Rey är artisten och låtskrivaren som två gånger tävlat i Melodifestivalen och bägge gångerna gått till final via Andra chansen. Första gången var år 2020 med Talking In My Sleep och därefter 2021 med The Missing Piece. Men han har också en internationell karriär där han har arbetat med artister som Snoop Dogg och Nico & Vinz. Ifjol var han också med och skrev I Can’t Get Enough som Cazzi Opeia framförde.

Den här gången är Paul Rey med i tävlingen för fjärde året i följd varav den tredje som artist på scenen. Bidraget han tävlar med heter ”Royals” och den har han gjort tillsammans med Dino Medanhodzic, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt och Liamoo.

Följ gärna Paul Rey i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 3

  • 01. Paul Rey – ”Royals”
  • 02. Casanovas – ”Så kommer känslorna tillbaka”
  • 03. Melanie Wehbe – ”For the Show”
  • 04. Nordman – ”Släpp alla sorger”
  • 05. Laurell – ”Sober”
  • 06. Ida-Lova – ”Låt hela stan se på”
  • 07. Marcus & Martinus – ”Air”

 

Fler delar i serien

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen