Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2023: Vi presenterar Victor Crone

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2023. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Victor Crone som tävlar med bidraget “Diamonds” i den första deltävlingen i Göteborg den 4:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Victor Crone är ingen debutant i det här sammanhanget utan han har tävlat två gånger förut: 2015 med Behrang Miri (och bidraget Det rår vi inte för) och 2020 som soloartist med bidraget Troubled Waters. Han var även med på upphovet bakom Robin Bengtssons Innocent Love som tog sig till fjolårets Melodifestivalsfinal.

År 2019 ställde Victor Crone upp i den estniska motsvarigheten till Melodifestivalen, Eesti Laul, där han tillsammans med bland andra låtskrivaren och artisten Stig Rästa fick med bidraget Storm som inte bara vann Eesti Laul utan även tog Victor till Eurovision-final i Tel Aviv! I fjolårets Eesti Laul tävlade Victor igen i Eesti Laul men den här gången som låtskrivare och med Stig Rästa på scenen med låten Interstellar.

I år när Victor är tillbaka i Melodifestivalen igen tävlar han med bidraget ”Diamonds” som han varit med och gjort ihop med låtskrivarna David Lindgren Zacharias och Peter Kvint.

Följ gärna Victor Crone i sociala medier via hans officiella Instagramkonto.

 

Hela startfältet i deltävling 1

  • 01. Tone Sekelius – ”Rhythm of My Show”
  • 02. Loulou LaMotte – ”Inga sorger”
  • 03. Rejhan – ”Haunted”
  • 04. Elov & Benny – ”Raggen går”
  • 05. Victor Crone – ”Diamonds”
  • 06. Ewa Rydberg & Ewa Roos – ”Länge leve livet”
  • 07. Jon Henrik Fjällgren & Arc North feat. Adam Woods – ”Where You Are (Sávežan)”

 

Fler delar i serien

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen