Inför Melodifestivalen 2023: Vi presenterar Victor Crone

Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2023. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Victor Crone som tävlar med bidraget “Diamonds” i den första deltävlingen i Göteborg den 4:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Victor Crone är ingen debutant i det här sammanhanget utan han har tävlat två gånger förut: 2015 med Behrang Miri (och bidraget Det rår vi inte för) och 2020 som soloartist med bidraget Troubled Waters. Han var även med på upphovet bakom Robin Bengtssons Innocent Love som tog sig till fjolårets Melodifestivalsfinal.

År 2019 ställde Victor Crone upp i den estniska motsvarigheten till Melodifestivalen, Eesti Laul, där han tillsammans med bland andra låtskrivaren och artisten Stig Rästa fick med bidraget Storm som inte bara vann Eesti Laul utan även tog Victor till Eurovision-final i Tel Aviv! I fjolårets Eesti Laul tävlade Victor igen i Eesti Laul men den här gången som låtskrivare och med Stig Rästa på scenen med låten Interstellar.

I år när Victor är tillbaka i Melodifestivalen igen tävlar han med bidraget ”Diamonds” som han varit med och gjort ihop med låtskrivarna David Lindgren Zacharias och Peter Kvint.

Följ gärna Victor Crone i sociala medier via hans officiella Instagramkonto.

 

Hela startfältet i deltävling 1

  • 01. Tone Sekelius – ”Rhythm of My Show”
  • 02. Loulou LaMotte – ”Inga sorger”
  • 03. Rejhan – ”Haunted”
  • 04. Elov & Benny – ”Raggen går”
  • 05. Victor Crone – ”Diamonds”
  • 06. Ewa Rydberg & Ewa Roos – ”Länge leve livet”
  • 07. Jon Henrik Fjällgren & Arc North feat. Adam Woods – ”Where You Are (Sávežan)”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera