Inför Melodifestivalen 2023: Vi presenterar Loreen

Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2023. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Loreen som tävlar med bidraget “Tattoo” i den fjärde deltävlingen i Malmö den 25:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Loreen Talhaoui föddes i Åkersberga som ett av 6 syskon den 16:e oktober 1983 men är uppväxt i Västerås.

2004 sökte Loreen till det då nystartade sångtalangpogrammet Idol i TV4 och kom med där hon först åkte ut i kvalprogrammen men fick komma tillbaka igen som wildcard vilket i sin tur ledde till att hon tog sig fram till tredjeplatsen. Efter Idol tog hon en paus från musikscenen och gjorde andra saker men 2011 tävlade hon för första gången i Melodifestivalen med My Heart Is Refusing Me som tog henne till Andra chansen där hon åkte ut.

Året därpå fick hon frågan om att vara med igen och efter en del övertalning och fixande med låten Euphoria av Thomas G:son och Peter Boström (som var låtens upphovspersoner) så medverkade hon och tog sig hela vägen till final där det blev storseger! Och i Eurovision gick det hela vägen till seger där hon nästan slog Alexander Rybaks poängrekord men fick i alla fall för den tiden flest 12-poängare. Tack vare den segern fick Sverige arrangera Eurovision 2013 i Malmö där Loreen också medverkade som gästartist. Sedan segern och fram till 2021 blev ”Euphoria” också utsedd till bästa låt i den inofficiella fansomröstningen Topp 250.

Senast Loreen deltog i Melodifestivalen var 2017 då hon åkte ut i en duell med bidraget Statesment. Den här gången är hon tillbaka med tidigare nämnda G:son och Boström på upphovet till bidraget ”Tattoo” samt Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Jimmy Jansson och Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker. Vi får se hur det går – ska detta bli en ny ”Euphoria”-succé?

Följ gärna Loreen i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 4

  • 01. Kiana – ”Where Did You Go”
  • 02. Signe & Hjördis – ”Edelweiss”
  • 03. Smash Into Pieces – ”Six Feet Under”
  • 04. Mariette – ”One Day”
  • 05. Emil Henrohn – ”Mera mera mera”
  • 06. Axel Schylström – ”Gorgeous”
  • 07. Loreen – ”Tattoo”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera