Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför: Topp 250-omröstningens resultat

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


top250

FANSENS ÅRLIGA OMRÖSTNING. Vi vill passa på att tipsa alla om att imorgon på nyårsafton med start kl. 11:00 CET i ESC Radio inleds resultatredovisningen i den årliga “Eurovision Topp 250”-listan där fansen får möjlighet att rösta fram favoritbidrag från förr. Resultatet bygger på den omröstning som avslutades tidigare i december.

 

Var kan jag lyssna på låtarna?

För dig som vill följa uppspelningen går det bra att göra det via ESC Radios stream med start kl. 11:00 CET på nyårsaftonens förmiddag. För att göra det hela extra spännande spelas listan upp i bakvänd ordning, dvs. de inleder med låten om hamnade på plats 250 och letar sig sedan sakta uppåt tills bara vinnarlåten återstår.

Inför uppspelningen kan det vara värt att nämna att på de senaste åtta årens listor för denna omröstning har Loreens Euphoria varit ohotad etta. Frågan är om hon klarar sig en nionde gång eller om det nu blir någon annan låt som tar sig upp på vinnarpositionen. Och dessutom ska det bli intressant att se om några av 2020 års tävlingsbidrag dyker upp på listan och i så fall hur högt. Vanligtvis brukar åtminstone ett par låtar som tävlat aktuellt år klämma sig in på de högre placeringarna. 2020 blev det som bekant ingen riktig Eurovision, men bidragen som skulle ha tävlat då har varit möjliga att rösta på i denna omröstning.

 

Fakta: Så såg topplistan ut för ett år sedan


Vid omröstningen 2019 blev följande låtar framröstade på topp 10:

  • 1 (1). Loreen – Euphoria (Sverige, 2012)
  • 2 (-). Duncan Laurence – Arcade (Nederländerna, 2019)
  • 3 (2). Eleni Foureira – Fuego (Cypern, 2018)
  • 4 (-). Mahmood – Soldi (Italien, 2019)
  • 5 (-). KEiiNO – Spirit In The Sky (Norge, 2019)
  • 6 (7). Loïc Nottet – Rhythm Inside(Belgien, 2015)
  • 7 (3). Salvador Sobral – Amar Pelos Dois(Portugal, 2017)
  • 8 (4). Jamala – 1944 (Ukraina, 2016)
  • 9 (6). Il Volo –Grande Amore (Italien, 2015)
  • 10 (10). Secret Garden – Noctune (Norge, 1995)

Samtliga placeringar på hela 250-topplistan år 2019 (inklusive poäng bidragen fått) hittar du här.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen