Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2019: Presskonferens med vinnarna i första semifinalen (samt resultat av lottningen)

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2019 – SEMI 1. Direkt efter att första semifinalen av Eurovision 2019 var avslutad hölls en presskonferens med de tio vinnarna. Varje land har även fått lotta sin starthalva till lördagens final och dessa redovisar vi här.

 

Vad hände?

De tio länder som röstades vidare till finalen den 18:e maj fick ta med sig två delegater var som fick sitta vid pressbordet och svara på journalisternas frågor. Utöver detta fick var och en dra lott ur en urna för att bestämma vilken starthalva de ska ha i finalen. Lottningen genomförs med alla länder för att tävlingsproducenterna sedan ska kunna sätta en startordning i finalen.

Fram till denna lottning hade värdlandet Israel fått sitt startnummer bestämt och ”Big Five”-länderna hade lottat sina halvor. Så här blev resultatet för semi 1:s finalister:

 

Första halvan (kommer få ett startnr mellan 1-13)

  • Cypern
  • Grekland
  • San Marino
  • Slovenien
  • Tjeckien

 

Sedan tidigare har även Tyskland blivit lottade hit.

 

Andra halvan (kommer få ett startnr mellan 14-26)

  • Australien
  • Estland
  • Island
  • Serbien
  • Vitryssland

Sedan tidigare har även Frankrike, Italien, Spanien och Storbritannien blivit lottade hit. Israel tävlar också i denna halva på startnummer 14.

 

Mer info

Det ska noteras att efter denna lottning finns det åtta platser kvar i första halvan men bara två platser kvar i andra halvan. Vilka som får de sista platserna i finalen avgörs nu på torsdag (16:e maj). Ska Sverige bli en av dem?

 

Om du missade presskonferensen så går den att se igen via klippet här nedan:

 

Kommentera gärna vad du tycker om halvindelningen så här långt!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen