Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Ana Soklič framför bidraget ”Amen” för Slovenien i Eurovision 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: RTV Slovenia/Adrian Pregelj
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2021. Nu står det klart vilket tävlingsbidrag som Sloveniens artist Ana Soklič får med sig till Rotterdam i maj.

Det var i en specialsändning av EMA den 27:e februari som tävlingsbidraget meddelades och där Ana Soklič framförde låten för första gången. Initialt var det sagt att det skulle hållas en final den kvällen för att låta publiken utse en vinnarlåt, men på grund av det besked som EBU tidigare lämnade om årets tävling, att den inte längre kan anses trolig att hållas i sin ordinarie form,  valde TV-bolaget RTVSLO att förändra EMA i år.

 

Vilken låt blev vald?

Bidraget som Ana tävlar med heter ”Amen” och den har hon gjort tillsammans med låtskrivarna Bojan Simončič och Žiga Pirnat. Se den officiella musikvideon/framträdandet här nedan.

 

Det kan noteras att även Österrikes bidrag, som framförs av Vincent Bueno, kommer att ha titeln ”Amen”, vilket är första gången sedan 2015 som två tävlingsbidrag får samma titel. Den gången var det Georgien och Malta som hade samma låttitel (”Warrior”).

 

Hur gjordes urvalet?

I samband med att Eurovision 2020 skulle ha avgjorts gick RTVSLO i Slovenien ut med nyheten att de för ett andra år kontrakterat sångerskan Ana Soklič att få representera Slovenien i Eurovision Song Contest. Till 2021 års tävling ville hon nu få in låtar för att kunna välja ut sitt nya tävlingsbidrag. Den 13:e juli öppnade TV-bolaget RTVSLO antagningen till att utse tävlingsbidraget, och den möjligheten stängdes sedan den sista september. Totalt skickades 191 låtar in, vilket sägs vara ett nytt slovenskt rekord.

Därefter har urvalet gjorts i två olika faser – en där Ana tillsammans med Darja Švajger och Vladimir Graić tog fram tre bidrag vilka sedan lades i händerna på en ny jury som fick bestämma en vinnarlåt.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen