Gruppen Little Big representerar Ryssland i Eurovision 2020

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Efter förra årets stora succé då Sergey Lazarev åter tog ett brons för Ryssland blir det helt andra tongångar i Rotterdam. Den här gången skickar man det självutnämnda punk-pop-rave bandet Little Big till Eurovision.

 

Vilka är Little Big?

Gruppen Little Big består av de fyra medlemmarna Ilya Prusikin, Sonya Tayurskaya, Anton Lissov och Sergey Makarov, och de kommer från Sankt Petersburg. Enligt Eurovision.tv beskriver sig gruppen som blandning av lite allt möjligt inom punk-pop-rave-musik. Vilket bidrag de får med sig till Eurovision i Rotterdam är däremot inte officiellt än, men med tanke på denna beskrivning kan det bli något som vi troligen inte sett förut i tävlingen.

Innan de hamnade i det här sammanhanget har de gjort sig välkända på hemmaplan och även internationellt. Deras mest kända hit är låten Skibidi som lyckades komma upp i 23 miljoner tittningar på bara en vecka, och som nu är uppe i över 360 miljoner tittningar. Det är inte dåligt! Nu är det som sagt inte med det bidraget som de ska tävla med, utan vi får återkomma med bidragsbeskedet inom en relativt snar framtid.

 

Så valdes artist och bidrag

Vi är vana att se ryskt internval i Eurovision och javisst, så blev det även i år! Det är nu åttonde året på raken som Ryssland väljer internt till Eurovision istället för att låta publiken vara med och tycka till. Senast man hade en publik final var 2012 då gruppen Buranovskiye Babushki lyckades vinna på hemmaplan (över bl.a. duon Dima Bilan & Julia Volkova) med låtenParty For Everybody som sedan i Eurovision tog sig till direkt final och kom på andra plats!

Genom den moderna Eurovision-historien har Ryssland haft ett väldigt bra facit i tävlingen med hittills ett guld (2008), fyra silver (2000, 2006, 2012 och 2015) samt fyra brons (2003, 2007, 2016 och 2019). De har dessutom lyckats ta sig från semifinal till final på hittills alla försök utom ett (2018).

 


 

Kommentera