Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Gruppen Little Big representerar Ryssland i Eurovision 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Efter förra årets stora succé då Sergey Lazarev åter tog ett brons för Ryssland blir det helt andra tongångar i Rotterdam. Den här gången skickar man det självutnämnda punk-pop-rave bandet Little Big till Eurovision.

 

Vilka är Little Big?

Gruppen Little Big består av de fyra medlemmarna Ilya Prusikin, Sonya Tayurskaya, Anton Lissov och Sergey Makarov, och de kommer från Sankt Petersburg. Enligt Eurovision.tv beskriver sig gruppen som blandning av lite allt möjligt inom punk-pop-rave-musik. Vilket bidrag de får med sig till Eurovision i Rotterdam är däremot inte officiellt än, men med tanke på denna beskrivning kan det bli något som vi troligen inte sett förut i tävlingen.

Innan de hamnade i det här sammanhanget har de gjort sig välkända på hemmaplan och även internationellt. Deras mest kända hit är låten Skibidi som lyckades komma upp i 23 miljoner tittningar på bara en vecka, och som nu är uppe i över 360 miljoner tittningar. Det är inte dåligt! Nu är det som sagt inte med det bidraget som de ska tävla med, utan vi får återkomma med bidragsbeskedet inom en relativt snar framtid.

 

Så valdes artist och bidrag

Vi är vana att se ryskt internval i Eurovision och javisst, så blev det även i år! Det är nu åttonde året på raken som Ryssland väljer internt till Eurovision istället för att låta publiken vara med och tycka till. Senast man hade en publik final var 2012 då gruppen Buranovskiye Babushki lyckades vinna på hemmaplan (över bl.a. duon Dima Bilan & Julia Volkova) med låtenParty For Everybody som sedan i Eurovision tog sig till direkt final och kom på andra plats!

Genom den moderna Eurovision-historien har Ryssland haft ett väldigt bra facit i tävlingen med hittills ett guld (2008), fyra silver (2000, 2006, 2012 och 2015) samt fyra brons (2003, 2007, 2016 och 2019). De har dessutom lyckats ta sig från semifinal till final på hittills alla försök utom ett (2018).

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen