Uppgifter: Israel utser sitt tävlingsbidrag till Eurovision 2021 via publik uttagning

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Vi har nåtts av uppgifter att Israels nationella TV-bolag KAN vill utse sitt tävlingsbidrag till Eurovision 2021 via en publik uttagning.

Sedan den 23:e mars 2020 har det varit känt att Israel kommer att representeras av sångerskan Eden Alene i Eurovision 2021. Hon blev först utvalda att tävla för Israel i Eurovision 2020 med låten ”Feker libi” men sedan tävlingen ställdes in på grund av coronavirusets framfart över världen ges hon en ny chans att få tävla. Israel är inte ensamma om att ha gjort på det sättet, utan minst 18 länder till som anmält sitt intresse har valt att behålla sin artist från 2020- till 2021-startfältet.

 

Uppgifter om publik uttagning

Enligt uppgifter kommer KAN att utse Eden Alenes tävlingsbidrag till Eurovision 2021 via en nationell publik uttagning som omfattar först fansens val, följt av juryns och tv-tittarnas val i semifinaler innan det till sist hålls en avgörande final. Alla låtar i uttagningen behöver nödvändigtvis ej framföras av Eden Alene i de inledande programmen, däremot är det sagt att hon ska framföra finalbidragen. Uppgifterna bygger på information från sajten Euromix, som själva tagit del av information från Israel Broadcasting Company.

Eftersom en del detaljer inte är helt bekräftade än får vi anledning att återkomma till denna uttagning under säsongen.

 

Bakgrund: Eden Alene i Eurovision 2020


Som tidigare nämnt skulle Eden Alene har representerat Israel redan i Eurovision 2020 med låten ”Feker libi”, men då tävlingen blev inställd blev det ingen Rotterdamresa den gången. I vilket fall som helst utsågs hon som representant efter att hon vann uttagningen HaKokhav HaBa L’Eirovizion, som varit landets uttagningsmetod de senaste åren. Själva tävlingsbidraget utsågs sedan i den mindre finalen HaShir HaBa.

Så här såg liveframträdandet ut i den nationella uttagningen:

 


 

Kommentera