Eurovision 2016: Liverapportering från finalen

EUROVISION 2016. Under finalen av Eurovision 2016 var det vår skribent Linn som liveuppdaterade allt om vad som hände i sändningen. Läs alla hennes reflektioner här nedanför.

Välkomna till finalen av Eurovision 2016. Ikväll är det Linn som liverapporterar om allt som händer i kvällens program. Så häng med och njut av 2 timmar härlig sändning.

All info om programmet samt vad vi i panelen tycker om bidragen finns här.

 

Jag hälsar er hjärtligt välkomna till 2016 års upplaga av Eurovision Song Contest!

Alla kvällens artister går in på den långa catwalken där de presenteras! Effektfullt.Heja Frans. Vilken grej att vara med på! Vi håller våra tummar för att det går vägen! Det spelas låtar av svenska artister. Vilken grej att gå in till denna pampiga musik! Man hade ju haft lite adrenalinrusch!

SVERIGE NU KÖR VI!!

Jag är ledsen men jag tjatar om Ryssland och deras ställning till att vara normbrytare. Här pratas det om att vi ska tycka om varandra trots våra skillnader. Hur skulle det se ut om vi vart i Ryssland?? Kommer vi få vifta med Prideflaggor? Kommer vi få kyssa en av samma kön i ren eufori? Eller kommer det komma vakter och kasta ut dem?

1. Belgien. Laura Tesoro. – What´s the pressure?
Undra om Freddie Mercury vrider sig i graven när han hör sina toner till Another one bite the dust? Dock är Belgiens bidrag även i år riktigt bra! Jag älskar de glittriga kläderna! Det livar upp!

2. Tjeckien. Gabriella – I stand.
Det är en fin powerballad, men den är lite enformig. Dock är det väldigt roligt att Tjeckien ÄNTLIGEN tagit sig till final för första gången! De kommer vara vinnare även om de inte vinner ikväll.

3. Nederländerna. Douwe Bob – Slow down.
Cosy, mysigt. Jag gillar nederländerna och de förtjänar helt klart en topp 10 placering. Sen att Douwe Bob är ögongodis är ett plus ;). Fast det kanske jag skrev i tisdags?

4. Azerbjian. Samra – Miracle.
Är inte Samra lite lik Gina Dirawi? Hon har i veckan haft röstproblem. Inte något man vill ha inför en esc final! Jag gillar Samras låt, det fastnar i huvudet. Det först av två eldregn i kväll!

5. Ungern. Freddy – Pioneer.
Freddy framför ett säkert nummer, det låter som det ska, ser ut som det ska. Lite som låten, den överraskar inte.

6. Italien. Francesca – No degree of seperation.
Jag gillar så att hon sjunger på italienska. Vi har ju inte fått höra italiens bidrag live innan. Och vi vet att det kan låta väldigt olika live och inspelat. Dock undrar jag varför det ser ut som en trädgård på scenen? Har det något med låten att göra? Jag kan ju inte italienska. Jag tyckte nog att låten var bättre inspelad, såhär live blev det lite långtråkigt även om jag gillar den. Ja, jag är lite kluven. Det är väldigt vackert.

7. Israel. Hovi Star – Made of stars.
Jag gillar Hovi och hans Made of stars. Han sjunger så fint och med sådan känsla, jag ryser och skulle gärna hört den jättehögt samtidigt som jag gråtit över ett brustet hjärta. Hovis skjorta och skor är ju Amazing! Här har vi kvällens andra eldregn.

8. Bulgarien. Poli Genova – If love was a crime.
Ja i vissa länder är love ett crime. Jag älskar hennes dans med benen. Det är svängigt. Dock fick jag kolla en extra gång vad den hette så den har inte fäst sig i mitt eurovision minne.

9. Sverige. Frans – If I was sorry.
Heja Frans!! Vilka applåder :D. Att publiken sjunger med är alltid bra! Såhär mycket har väl inget land fått i respons? Eller är jag partisk nu?Älska Frans spontandans! JAAAAAAA :D.

Vi träffar Måns och Petra och de presenterar Tyskland.

10. Tyskland. Jamie-Lee – Ghost.
Jag blir så imponerad att i vissa fall går in helt okända för världen och för dessa enorma sammanhang och bara levererar. Det är en lagom bra, den hade tagit sig in på min spotify lista men den hade nog försvunnit rätt fort.

11. Frankrike. Amir – Jái Cherché.
Jag gillar Frankrike och till skillnad från Frankrikes premiärminister så tycker jag det är härligt med engelska i refrängen. Vi minns Robin Stjärnberg och You när vi hör Amirs bidrag. Jag tycker dock att det var lite med applåder när Frans sjöng… :D. La ni märke till Månsmovet också?

12. Polen. Micheal – Colour of your Life.
En mäktig powerballad! Michael sjunger mycket kraftfullt och det är en vacker låt! Dock tror jag inte att det blir någon topplåt.

Vad härligt att ännu fler fans kan få plats i en arena bredvid. Vi får träffa Carola och Loreen! Älskade Loreen vi minns din fina vinst för fyra år sedan.

13. Australien. Demi Im – Sound of silence.
Kvällens favorit!! Detta är bra grejer! Jag älskar att Demi Im sjunger lika bra live som inspelat! Det är grymt!

14. Cypern. Alter ego – Minus one.
Jag gillar att det finns en rocklåt med i esc. Det behövs lite olika genre. Det är ingen topp 10 men den bra låt. Varför ylandet?

15. Serbien. Zaa Sanja – Goodbye.
Detta är verkligen inte min favorit. Det är skrikigt och ointressant.

16. Litauen. Donny Montell – I´ve been waiting for this night.
Jag gillar den. Låten påminner om en annan låt. Hm..? Vet du vilken så får du gärna kommentera. Det är häftigt när refrängen går igång.

17. Kroatien. Nina Kraljic – Lighthouse.
Hon sjunger väldigt bra. Jag ångrar mig, det var inte alls så bra längre. Hennes engelska är… bristfällig.

18. Ryssland. Sergej – You are the only one.
Är det vinnaren vi hör? Äeh det är riktigt bra! Han show är grym!

19. Spanien. Barei – Say yay!
Jag gillar Spaniens bidrag! Jag vill dansa med! Här är det också en rolig bendans! Hade det inte varit roligt om det inte varit meningen att hon skulle trilla?

20. Lettland. Justs – Heartbeat.
Detta är en låt som blivit bättre och bättre allt eftersom jag hört den mer och mer. Beatet är skönt!

21. Ukraina. Jamala -1944.
Jag förstår inte, låten är inte bra, budskapet hör inte hemma i esc. Ändå ligger den på tredje plats när det kommer till odds…

22. Malta. Ira Losco – Walk on water.
Jag gillar Ira och jag gillar Walk on water och har gjort det sedan första gången jag hörde den. Iras klänning är väldigt snygg!

23. Georgien. Nika Kochahrov and Young Gregorian Loliatz – Midnight gold.
Jag gillar fortfarande sångaren han sjunger bra. Men framträdandet är otroligt rörigt. Vilket tyvärr förstör hela låten. De skulle satsat på något mer sansat.

24. Österrike. Zoë – Loin Díci.
Jag tror Österrike kunnat vinna med denna låt om det varit 2002 och Frankrikes bidrag. Jag diggar dock lite. Det kunde ju varit lite roligt om Österrike för en gång skull inte kommer sist.

25. England. Joe and Jake – You´re not alone.
Vi har inte fått se England live innan. Men det känns som att dessa killarna kan sin grej. De sjunger bra och har en ganska vanlig låt som vi sett innan. Jag gillar att det är live instrument med på scenen, även om stora delar av låten nog är förinspelad. Hoppandet känns lite mainstream.

26. Armenien. Iveta- Lovewave.
Jag gillar uppbyggnaden till refrängen. Det är coolt. Låten i sig, är väl helt okej.

Det var alla bidrag.

Mysigt med Gandalf i Esc. Nu ska vi få reda på hur vi ska göra föra att rösta. Ring 099 212 och sen numret på bidraget ni vill rösta på.

Justin Timberlake är på plats! Hur nervös hade man inte varit där. Häftigt att Justin Timberlake vill vara med :D. Tjoho! Härligt med lite eurovision historia. Svenska artister och låtar är det väl? Nu tar vi och lyssnar på Justin Timberlake :D.

Hur gör man en vinnare i esc? Spännande att se :D. Åh en mellanakt! Det är så proffsigt och så bra. Måns och Petra gör det riktigt bra! Lynda Woodruff. Hahah, hon är så rolig :D. Ja vi undrar alla varför vi är i Sverige varje vinter ;). Det är inte lätt att vara Lynda när man har så mycket svåra saker att säga ;). The nerdnation :D. Åh det är så roligt :D. Brukar andra länder ha såhär roliga shower?

SLUTA RÖSTA EUROPA!

Vi får höra Måns nya låt, de dansar på swagways. Häftigt. Såklart ska vi få höra Heroes. Måns har fortfarande inte svettats det minsta. HUR ÄR DET MÖJLIGT?! VAD ÄR HEMLIGHETEN?!

Röstningen är igång. Jag kommer skriva alla 12, hinner inte skriva annars.
Österrike: Australien.
Island: Nederländerna.
Azerbajian: Ryssland.
San Marino: Ukraina.
Tjeckien: Sverige!!
Irland: Belgien.
Georgien: Ukraina.
Bosnien: Ukraina.
Malta: England.
Spanien: Armenien.
Finland: Sverige!!
Schweiz: Australien.
Danmark: Ukraina.
Frankrike: Italien.
Moldavien: Ukraina.
Armenien: Frankrike.
Cypern: Ryssland.
Bulgarien: Armenien.
Nederländerna: Australien.
Lettland: Ukraina.
Israel: Ukraina.
Vitryssland: Ryssland.
Tyskland: Israel.
Ryssland: Armenien.
Norge: Italien.
Australien: Belgien.
Belgien: Australien.
England: Georgien.
Kroatien: Australien.
Grekland: Ryssland.
Litauen: Australien.
Serbien: Ukraina.
Makedonien: Ukraina.
Albanien: Australien.
Estland: Sverige.
Ukraina: Litauen.
Italien: Spanien.
Polen: Ukraina.
Slovenien: Ukraina.
Ungern: Australien.
Montenegro: Malta.
Sverige: Australien.
Nu har vi fått juryns röster och det har verkligen varit några som stuckit ut. Nu är det tittarnas rösterna. Än är inget avgjort än!

Vinnaren är:
Ukraina….

Topp 5.
1. Ukraina.
2. Ryssland.
3. Australien.
4. Bulgarien.
5. Sverige.

Jag ska vara ärlig och säga att jag är absolut inte nöjd. Så politiskt ska det inte få vara. Jag hoppas att ni är med nöjda än jag är. Jag måste sova på detta så chocken lägger sig. Jag hoppas i alla fall att ni haft en fantastisk afton, jag tackar för mig.

 


 

Kommentera