EBU på stadsvandring i Israel (inför valet av värdstad till Eurovision 2019)

Foton hämtade från Pixabay.com.

EUROVISION 2019. Ända sedan Israel tog hem segern i Eurovision 2018 i maj har det spekulerats hejvilt kring vart i Israel som Eurovision 2019 kommer att hållas. Men nu börjar saker och ting klarna då EBU nu i slutet av augusti (2018) besökt de potentiella israeliska städer som har en stor vilja och möjlighet att arrangera tävlingen 2019.

 

Vilka städer fick besök?

Det var Eurovision-chefen Jon Ola Sand som med Event Supervisor Nadja Burkhardt besökte Israel nu i slutet av augusti. Tillsammans träffade de representanter för de städer som är intresserade att stå värd, vilka även presenterade sina förslag på hur de kan hantera tävlingen 2019. De städer som fick besök av EBU var Jerusalem, Tel Aviv och Eliat.

Den 30:e augusti kunde dock det israeliska TV-bolaget KAN/IPBC bekräfta att någon Eurovision i Eilat inte är aktuellt. Således är det troligt att det kommer att stå mellan huvudstaden Jerusalem och hamnstaden Tel Aviv, även om fler, idag okända, alternativ skulle kunna läggas till i slutspurten.

 

När kommer beskedet om värdstad?

Det slutgiltiga valet av värdstad kommer enligt Eurovision.tv att beslutas av EBU:s referensgrupp inom en ”snar framtid” (det tidigare beskedet var september) Förhoppningsvis och troligen kommer även besked om tävlingsdatumen för Eurovision 2019 i samband med att värdstaden presenteras. Vi får därmed all anledning att återkomma om detta så snart EBU ger besked.

 

Kriterier för att vara värdstad

EBU ställer en rad kriterier på värdlandets val av värdstad och detta för att säkerställa så att eventet kan äga rum på ett bra sätt. Bland annat krävs en tillräcklig stor arena med tillhörande presscenter och eventområde samt att värdstaden har en god tillgång till hotell och att de kan ansvara för transporter.

För att bena ut de kriterier som EBU ställer på en Eurovision-värdstad kan ni gärna kolla in denna artikel där sajten Eurovision.tv ger en överblick kring kraven och annan intressant fakta i värdstadsvalet.

 


 

Kommentera