Portugal överlämnar Eurovision till Israel (juni 2018)


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Foto: rliessum/Pixabay.com

EUROVISION 2019. Måndagen den 18:e juni 2018 hölls ett möte i Genève i Schweiz mellan EBU:s referensgrupp, det portugisiska TV-bolaget RTP och det israeliska TV-bolaget IPBC/KAN om den kommande Eurovision Song Contest. I samband med mötet överlämnade RTP ansvaret för Eurovisionen till IPBC/KAN.

För det första har nu EBU bekräftat att 2019 års tävling fortsätter i stilen med att ha två semifinaler och en final, alltså samma upplägg som det varit sedan år 2008. Till dags dato har dock endast fyra länder (Cypern, Norge, Sverige och Tyskland) gett säkert preliminärt besked att de vill delta i Eurovision 2019, utöver att värdlandet Israel självklart är bekräftade. Förhoppningsvis kommer fler besked under sommaren, och en exakt deltagarlista lär nog publiceras senare i höst eller i vinter.

 

Besked om värdstad kommer preliminärt i september

Den senaste tiden har det ryktats mycket kring var i Israel som Eurovision 2019 ska hållas, och även kring vilka datum som är aktuella. Men än så länge har inga nya besked kommit om vilken stad eller vilka tävlingsdatum det blir 2019. Det enda som är sagt idag är att man räknar med att kunna ge ett besked om detta i september. Men då inget exakt datum getts så ska september endast ses som ett preliminärt besked. Åtminstone tills nyheten om stad och datum dyker upp.

Med det sagt kan i vart fall nu ryktesspridningen om att EBU vill flytta tävlingen från Israel avstanna helt.

 

Följ utvecklingen av Eurovision 2019 med oss här på ESC-Panelen!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen