Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Musikgruppen Argo tävlar för Grekland i Eurovision 2016

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Den 9:e februari meddelade det grekiska TV-bolaget ERT att man för första gången sedan år 2009 satsar på ett internval till Eurovision Song Contest. Valet har fallit på musikgruppen Argo.

 

Stor ryktesspridning om grekiska valet

Det har sedan en kortare tid tillbaka gått olika rykten fram och tillbaka om olika artistval med mera och att det skulle vara klart med vissa artister men att ingen har kunnat säga rakt ut att ”ja, det blir dessa som ska tävla”. Men nu har vi fått bekräftat via ERT och EBU att det blir musikgruppen Argo som ska tävla för Grekland 2016. Huruvida bandets låt kommer att väljas internt eller om det blir en nationell final för det valet återstår att se.

Argo är en musikgrupp som består av Christina Lachana, Maria Venetikidou, Vladimiros Sofianidis, Kostas Topouzis, Ilias Kesidis och Alekos Papadopoulos. Fler detaljer om bandet kommer att släppas vid senare tillfälle.

 

Internval två gånger sedan år 2004

Senast Grekland valde både artist och bidrag internt var år 2004, då ERT valde ut Sakis Rouvas – ett mycket lyckat val då Grekland slutligen hamnade trea i finalen i Istanbul. Därefter har det bara hänt en gång till, nämligen år 2009 då även då Sakis Rouvas valdes ut internt medan hans bidrag valdes ut via en final. Även då slutade Grekland i toppen om än att det blev en sjundeplats i Moskva.

Ifjol var det sångerskan Maria Elena Kyriakou som tävlade för Grekland och tangerade då landets dittills näst sämsta slutplacering – 19:e plats i finalen. Hur det kommer att gå för Argo återstår att se…

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen