Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Arenorna som Melodifestivalen 2023 besöker

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2023. Sedan i februari 2022 har det varit officiellt vilka städer och datum som är aktuella för Melodifestivalen 2023. I samband med att programledarna presenterades har också samtliga arenaval nu offentliggjorts.

 

Turnéplanen

Så här ser turnéplanen för 2023 ut:

 

 • Deltävling 1:
 • Scandinavium i Göteborg, 4:e februari 2023

 • Deltävling 2:
 • SAAB Arena i Linköping, 11:e februari 2023

 • Deltävling 3:
 • Sparbanken Arena i Lidköping, 18:e februari 2023

 • Deltävling 4:
 • Malmö Arena i Malmö, 25:e februari 2023

 • Semifinal:
 • Hägglunds Arena i Örnsköldsvik, 4:e mars 2023

 • Finalen:
 • Friends Arena i Stockholm, 11:e mars 2023

 

Bakgrund: Vad har hänt?

Inför Melodifestivalen 2022 bekräftade SVT att det skulle bli en Melodifestival på turné runt om i Sverige, men på grund av att coronapandemin tog en ny mer allvarlig fart runt årsskiftet 2021/22 valde SVT och deras samarbetspartners att ställa in turnén för att istället hålla tävlingen från Globen respektive Friends Arena i Stockholm. Men kort efter att detta blev känt gick SVT:s samarbetspartner Live Nation ut med att turnén skulle komma att bli av till 2023 istället, där man har valt att behålla samma städer som skulle ha besökts på turnén 2022. Under sommaren blev de flesta arenaval också kända men det är först nu i slutet av september som SVT tillsammans med sina samarbetspartners har bekräftat val av finalarena som blir Friends Arena i Stockholm!

 

Nytt biljettsläpp – men deltävlings- och semifinalbiljetter 2022 gäller till 2023

Alla biljetter som köptes till deltävlingarnas och semifinalens genrep och direktsändningar inför Melodifestivalen 2022 kommer automatiskt att gälla även för Melodifestivalen 2023. Så om du har en eller flera biljetter till dessa events behöver du inte göra något. När det gäller finalen måste alla som vill gå köpa nya biljetter i och med att 2022 års biljetter kunde användas till 2022 års final.

Om du däremot vill köpa nya biljetter så kommer det att bli aktuellt från och med den 1:a november klockan 10.00. Då genomförs ytterligare ett biljettsläpp som inkluderar alla genrep och direktsändningar för deltävlingarna, semifinalen och finalen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen