Lär känna Cornelia Jakobs inför finalen i Melodifestivalen 2022

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2022. Nu på lördag är det dags för finalen i Melodifestivalen 2022 och inför det presenterar vi fakta om artisterna som tävlar. Den här delen handlar om storfavoriten Cornelia Jakobs som tävlar med bidraget ”Hold Me Closer” som går ut som nummer 10 av 12 i ordningen.

 

Cornelia Jakobsdotter Samuelsson, här känd som Cornelia Jakobs, är artist och låtskrivare. Publikt slog hon igenom 2010 som en del av gruppen Love Generation som bland annat tävlade i Melodifestivalen 2011 med Dance Alone och 2012 med Just A Little Bit. Det har hunnit gå tio år sedan vi senast fick se henne tävla i sammanhanget och nu är det dags igen, den här gången som soloartist.

– Denna gång känns det såklart helt annorlunda eftersom det är mitt eget projekt och min egen konst som jag ska framföra. Är dock så tacksam och glad för dom åren och den erfarenhet det gav mig!, har hon tidigare berättat för oss.

 

Hon tävlade i den första deltävlingen för 6 veckor sedan och blev den första finalisten att ropas upp till final. Sedan dess har låten hypats upp mycket och är idag den låt som spelbolagen tror mest på kommer att ta hem segern i tävlingen, även om det såklart finns fler kandidater i spelet.

 

En låt om ett uppbrott

Den låt som Cornelia har skapat ihop med sina låtskrivarkollegor Isa Molin och David Zandén togs fram i en för Cornelia jobbig period och det är också lite av temat i låtens handling.

”Hold Me Closer” kom till i en session med min bästa vän sen 16 år tillbaka, Isa Molin, och fantastiska David Zandén. När den var klar kändes det bara så självklart att det var den jag skulle skicka in. Fanns inga tvivel. Under den veckan vi skrev den här låten så var jag mitt uppe i ett break up som gjorde väldigt ont. Det var en relation som hade varit av och på under en lång tid, och det föll sig naturligt att låten kom att handla om det, har Cornelia tidigare berättat.

 

Hade varit en ära

Som tidigare nämnt är Cornelia Jakobs en av förhandsfavoriterna i finalstartfältet och redan innan det frågade vi henne om hur det skulle kännas att vinna hela tävlingen och därmed få representera Sverige i Eurovision Song Contest 2022.

– Overkligt. Det vore en ära!

 

Flera saker på agendan

Förutom Melodifestivalen och en möjlig tävlan i Eurovision (beroende på hur det nu går på lördag) väntar en turné senare under året och en massa låtsläpp. Så håll utkik på det om du gillar Cornelias musik via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot!

 

Med det sagt vill vi passa på att önska Cornelia Jakobs stort lycka till i finalen i årets Melodifestival! Vi vill även tipsa om den akustiska version som Cornelia nyligen har släppt av sitt tävlingsbidrag:

 

 


 

Kommentera