Melodifestivalen 2021: Vilka tävlar i Andra chansen?

MELODIFESTIVALEN 2021. Nu på lördag (6:e mars) avgörs vilka fyra artister som ska få finalens avgörande startplatser i Melodifestivalen 2020. Det är åtta artister som tävlar om detta, och inför själva avgörandet ska du få en sammanfattning om hela startfältet!

PS: Inför lördagens Andra chansen är vi nyfikna på vilka bidrag som ni läsare vill se i final. Gör dina fyra val – en för varje duell! »

Det går att rösta fram till kl 18:00 på lördag.

 

 

Duell 1


1. Alvaro Estrella – Baila Baila

Foto: Universal Music/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

Artisten Alvaro Estrella är både dansare och sångare som synts till bakom flera artister i Melodifestivalen. År 2014 fick han själv kliva upp i rampljuset på den stora Melodifestivalscenen med låten Bedroom som dock åkte ut redan i sin deltävling. Två år senare släppte han sin nästa singel Side X Side och var även med i musikalen West side story på Malmö Opera 2018. I Melodifestivalen 2020 kunde vi se honom tävla tillsammans med Mendez och låten Vamos Amigos som tog dem till final via Andra chansen där det sedan blev en elfteplats i tabellen och i år tävlar han igen, nu som soloartist, och än en gång har han getts en Andra chans!

Följ gärna Alvaro Estrella i sociala medier via hans officiella Facebooksida och Instagramkonto.

 

 

2. Lillasyster – Pretender

Foto: Jean-Paul Bastiaans/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

Rockgruppen Lillasyster består idag av sångaren Martin Westerstrand, gitarristen Max Flövik, trummisen Ian-Paolo Lira och basisten Andreas Bladini. De har spelat ihop sedan 2006, från början under namnet Rallypack men sedan de även började göra låtar med svensk text går de under namnet Lillasyster. Ett år efter bildandet släpptes debutsingeln Berätta det för Lina och bara månader senare släpptes debutalbumet Hjärndöd musik för en hjärndöd generation som blev en stor succé. De gjorde även en cover av Rihannas Umbrella som gjorde att gruppen blev ett välkänt namn i det svenska musiklivet. Totalt har det blivit fyra album, många grammisnomineringar och inte minst turnéer.

Följ gärna Lillasyster i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

 

Duell 2


3. Frida Green – The Silence

Foto: Ida-Fia Sveningsson, Cardiac Records/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

Frida Green föddes den 6:e september 1992 i Ystad. År 2018 tävlade hon i Talang i TV4 där hon gick vidare från audition till de direktsända programmen och tog sig hela vägen till final. Hon har också medverkat i en rad andra TV-program men främst är Frida en välkänd sångerska från Österlen i Skåne där hon sjungit på alltifrån dop till lokala tillställningar och hon har också varit med i olika band. I år tävlar hon i Melodifestivalen med en låt gjord av Anna Bergendahl, Bobby Ljunggren, David Lindgren Zacharias och Joy Deb. Många låtskrivare som har haft stora framgångar i sammanhanget förut varav flera som har segermelodier i bagaget. Frida har nu möjlighet att ta sig till final via Andra chansen.

Följ gärna Frida Green i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

 

4. Paul Rey – The Missing Piece

Foto: Jens Nordström, Warner Music Sweden/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

Paul Rey växte upp i ett musikaliskt hem och redan vid 6-7 års ålder började han göra musikaliska framträdanden, även om han på den tiden inte riktigt visste om det var artistlivet han skulle satsa på. Vid sidan om musik höll han på med basket, vilket han också gör idag men inte på en tävlingsnivå. I 13-14-årsåldern valde han därför att växla om helt. 2015 blev han signad till Epic Records. Han släppte sin debut EPGood as hell och kom senare i kontakt med Quincy Jones som numera är hans mentor. Han har varit förband till amerikanska gruppen Fifth Harmony och turnerat med Nico & Vinz. 2017 gjorde han musik med bl.a Snoop Dogg och har släppt flera singlar under sin karriär.

2020 debuterade Paul Ray i detta sammanhang och tog sig då hela vägen till final, via Andra chansen, med sin låt Talking in my sleep“. Anno 2021 tävlar han igen och även i år har tittarna gett honom en möjlighet att få en Andra chans till final.

Följ gärna Paul Rey i sociala medier via hans officiella Facebooksida och Instagramkonto.

 

 

Duell 3


5. Eva Rydberg & Ewa Roos – Rena rama ding dong

Foto: Mikael Lindell Bolin/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

Melodifestivalen 2021 kommer att få ett kärt återseende i form av Eva Rydberg (född 20:e juni 1943) som tidigare deltog i Melodifestivalen 1977 med låten “Charlie Chaplin”. Efter det har hon inte tävlat mer i Melodifestivalen men synts desto mer till på alla andra möjliga scener, inte minst är hon ett mycket välkänt namn på revy- och musikscenerna. Nu har det gått 43 år sedan Eva senast tävlade och då ställer hon åter upp i Melodifestivalen igen, den här gången med sin kollega och vän Ewa Roos (född 12:e juni 1949), som själv debuterar i Melodifestivalen även om hon precis som sin namne haft en lång karriär på de stora scenerna inte minst som schlagersångerska och inom teater och revy. Det kan tilläggas att som barn fick Ewa Roos en gång tävla i Eurovision för barn, som var en slags talangjakt där hon vann sin plats i startfältet via Bildjournalen. Owe Törnqvist hade gjort hennes melodi den gången.

2021 sjunger Eva och Ewa tillsammans i Melodifestivalen och en av låtskrivarna bakom bidraget är ingen mindre än Eva Rydbergs son Kalle. Deras låt har fått stor framgång hos många och nu är de bara ett steg från att ta ”Rena rama ding dong” till final.

Följ gärna Eva Rydberg i sociala medier via hennes officiella Instagramkonto och Ewa Roos via hennes officiella Instagramkonto.

 

 

6. Clara Klingenström – Behöver inte dig idag

Foto: Olivia Huerta, Freebird Entertainment/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

Clara Klingenström föddes den 21:a februari 1995 i Visby på Gotland. Hon har hållit på med musiken hela livet men det var först år 2019 som hon släppte sin debutsingel ”Ensam i en stad” som snabbt blev en succé och därefter har karriären rullat på. Innan dess har Clara både hunnit delta i Region Gotlands Musik direkt två gånger, i SVT:s webbjokern 2011 med låten “Mr lonely man” och hon dessutom vann hon P4 Gotlands uttagning till P4 Nästa (dåvarande Svensktoppen Nästa) 2012 med låten “It makes me crazy”.

Dessvärre kom hon inte till Melodifestivalen någon av dessa gånger utan det är först 2021 som hon har fått chansen och nu är hon i Andra chansen, dvs. ett steg närmare att få en finalplats!

Följ gärna Clara i sociala medier via hennes officiella Facebooksida och Instagramkonto.

 

 

Duell 4


7. Klara Hammarström – Beat of Broken Hearts

Foto: Per Kristiansen, Warner Music Sweden/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

Klara Hammarström är ett stort namn i hästvärlden där hon tävlat och vunnit flera medaljer genom åren och även flera i hennes familj tävlar också med framgång i ridsport. Hon har tillsammans med sina syskon medverkat i SVT-realityshowen Familjen Hammarström där man får följa deras karriärer. Numera är det framförallt musiken som gäller för Klara, vilket var tydligt ifjol (2020) då hon tävlade i Melodifestivalen med låten Nobody som var inte långt ifrån att lyckas gå vidare till i alla fall Andra chansen. Men då tog det stopp redan i deltävling, i år gick det mycket bättre då hon i alla fall har fått en Andra chans att ta sig till final.

Följ gärna Klara Hammarström i sociala medier via hennes officiella Facebooksida och Instagramkonto.

 

 

8. Efraim Leo – Best of Me

Foto: Matilda Hammar/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

23-åriga singer-songwritern Efrahim Leo kommer från Stockholm och trots sin relativt unga ålder är han redan en etablerad artist. Bland annat har han släppt en rad singlar och har uppträtt på festivaler. Några av de största ögonblicken torde vara när han fick vara öppningsakt åt Icona Pop. I våras släppte Efraim sin debut-EP Timing med singlarna “One of Them Girls” och “Talk To Me” vilka var uppföljarna till singeln “You Got Me Wrong som kom 2018. I år tävlar han för första gången i Melodifestivalen och på debutåret har han fått en Andra chans.

Följ gärna Efraim Leo i sociala medier via hans officiella Facebooksida och Instagramkonto.

 


 

Kommentera