Lär känna Anders Bagge inför finalen i Melodifestivalen 2022

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2022. Nu på lördag är det dags för finalen i Melodifestivalen 2022 och inför det presenterar vi fakta om artisterna som tävlar. Den här delen handlar om Anders Bagge som tävlar med bidraget ”Bigger Than The Universe” som går ut som nummer 6 av 12 i ordningen.

 

– Det här äventyret är oväntat spännande, läbbigt och roligt. Jag hittar massa superlativ och en massa negativa ord, men om jag kokar ner allting till en soppa så tycker jag att det ska bli roligt. Man far och flyger i hur man ska känna emotionellt. Men det känns bra, jag måste försöka vara lugn och tycka det är kul och inte läbbigt, sade Anders till oss om sin medverkan inför deltävling 3 där han sedan gick direkt till final med tittarnas hjälp.

 

Storfavoriten Bagge

Sedan år 2008 med undantag för åren 2012 och 2016 har vi sett Anders Bagge som ständig jurymedlem i Idoljuryn i TV4, en roll som har gjort honom mycket folkkär i de svenska vardagsrummen. Efter många år i TV-rutan var det så dags för Anders att själv medverka på scenen, först i Masked Singers 2021 och i år Melodifestivalen där han nu är en av storfavoriterna att ta hem segern. Ett tag låg han etta på oddsen men är nu tvåa efter Cornelia Jakobs.

– Jag tror att det här kommer att göra att jag blir en ännu bättre domare i Idol, jag tror alla som sitter i en sån jury skulle behöva utsättas för att ställa sig där själv och bli bedömd. Det är det jag tror, sade han inför deltävlingen.

 

Kuppades in av sin manager

Men att han skulle komma att medverka i tävlingen var absolut inte självklarhet från början. Istället beskrev han det hela som en kupp den där dagen då hans manager Mathias Andersson, som är känd från bl.a. ha programlett Lyxfällan i TV3 och Plus i SVT, spelade upp en låt för honom under ett möte och på lite olika sätt lyckades få Anders att nappa på betet. Och helt plötsligt var Anders ’klar’ för tävlan i Melodifestivalen, något han då själv protesterade lite mot det.

– Då sa jag att jag går hem och provar att sjunga den, och blir det bra och jag skickar en fil till er då säger jag ja. Så jag åkte hem, jag sjunger den och så känner jag och teknikern att det här känns riktigt bra och kul, berättade Anders för oss.

 

Så då skulle man kunna säga att det var som en liten kupp då?

– Man kan säga att det var en kupp där man kan rita upp managern, hustrun och det är rätt roligt, säger Anders med ett härligt skratt.

 

Anders valde som sagt att tacka ja även om han också frågade sin fru först vad hon tyckte (och hon gillade det).

 

En låt om medmänsklighet

Bidraget ”Bigger Than The Universe” (som han har varit med och gjort tillsammans med Jimmy Jansson, Peter Boström och Thomas G:son) har alltså tagit sig till final. Anders har tidigare beskrivit låten att den handlar om medmänsklighet.

– Låten handlar om att jag sträcker ut en hand och frågar en annan medmänniska att ’ta min hand så försvinner vi iväg ett tag’. Vi försvinner iväg kanske genom saker som händer och kommer till en värld som inte är så mörk. Det kan man få göra ibland och man kan behöva det, att man åker iväg i en eufori och försöker komma till en plats där alla mår bra. För vi är mycket större än universum, jag brukar säga att du är mycket större än så. Den kan få en att tänka efter lite för att låten är väldigt drömsk och har en känsla utav Never ending story 2022-tappning där man sticker iväg bland moln och saker.

 

Lovar att synas och höras i Turin

Om bara några dagar får vi se om det blir Anders Bagge som blir nästa Melodifestivalvinnaren och som därmed skulle få representera Sverige i Turin. Om det skulle hända så har han i alla fall utlovat en sak:

– Jag kan säga att jag skulle märkas och synas. Det kan jag lova dig! Det skulle bli drag ute i Europa för jag skulle se till att jag syntes och hördes. Så jag tror jag skulle representera Sverige på ett väldigt roligt sätt, tillägger han.

 

Med det sagt vill vi önska Anders Bagge stort lycka till i finalen i Melodifestivalen 2022. Vi vill även tipsa dig om att följa Anders i hans sociala medier på Instagram där nya projekt ständigt dyker upp!

 


 

Kommentera