Resultat avgjorda uttagningar vecka 2, 2022

RESULTAT UTTAGNINGAR. I denna artikel sammanställer vi resultatet för de uttagningar som pågick under föregående helg. Denna gång handlade det om heaten i Litauen och Norge som avgjordes under lördagskvällen den 15:e januari.

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna artikeln!

 


norway_smallNorge: Norsk MGP – Heat 1

I Norge avgjordes i lördags det första heatet i Norsk Melodi Grand Prix 2022, där fyra (av 16) bidrag tävlade och där tittarna fick rösta fram en av dessa låtar att gå vidare till finalen. Resultatet avgjordes genom först två grunddueller där tittarna fick rösta fram en vinnare per duell vilka sedan möttes i den s.k. Guldduellen där vinnaren korades. Om du missade programmet går det att se i sin helhet via denna länk.

Notera att duellfördelningen liksom startordningen för de två grundduellerna avgjordes innan sändningen och i varje duell gavs tittarna ett par minuters möjlighet att rösta. Vinnarna i respektive duell är markerade i fetstil.

 

Duell 1 (i startordning)

  1. Eline Noelia – Ecstasy
  2. Mira Craig – We Still Here

 

Duell 2 (i startordning)

  1. TrollfesT – Dance Like a Pink Flamingo
  2. Frode Vassel – Black Flowers

 

Avgörande duellen (i startordning)

  1. Eline Noelia – Ecstasy
  2. Frode Vassel – Black Flowers

 

Slutresultat

Det här innebär att Frode Vassel med bidraget “Black Flowers” tar en av finalplatserna den 19:e februari medan Eline Noelia med bidraget “Ecstasy”, Mira Craig med bidraget “We Still Here” och TrollfesT med bidraget “Dance Like a Pink Flamingo” får en ny chans att ta sig till final via momentet Siste sjansen som avgörs veckan före finalen.

Förutom tävlingsbidragen uppträdde Elsie Bay med sin låt Death of Us som är en av fem direktkvalificerade bidrag till finalen (dvs. slipper kvala).

 


lithuania_smallLitauen: Pabandom iš Naujo – Heat 2

Litauen är en vecka före Norge i antalet avgjorda heats och den 15:e januari avgjordes det andra heatet i Pabandom iš Naujo där ytterligare 11 bidrag tävlade om 6 semifinalplatser. En studiojury tillsammans med tv-tittarna avgjorde resultatet genom omröstning där vardera part delade ut en poängskala* om 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 och 1 poäng. Dessa adderades samman och de 6 bidrag som fått högst totalpoäng får tävla vidare, övriga åkte ut.

Totalt sett blev det följande bidrag som röstades vidare till semifinalerna (jurypoäng + tittarpoäng = totalsumma):

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut (jurypoäng + tittarpoäng = totalsumma):

 

* Då några bidrag fick samma totalsummor av juryn delades samma summor ut till flera bidrag. Exempelvis fick två bidrag 6 poäng och två bidrag 4 poäng.

 


 

Kommentera