Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Startfältet till Tjeckiens Eurovisionuttagning 2019 presenterat

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det tjeckiska TV-bolaget Česka televize (ČT) har för andra året i rad valt att välja artist och bidrag till Eurovisionen genom en onlineuttagning, som baseras på internationella tycka-till-röster. Fram till den 21:a januari pågår omröstningen och därefter presenteras vinnaren.

 

Startfältet

Den 7:e januari presenterade ČT startfältet som består av följande artister (vi länkar till bidragens studioversioner):

 

  1. Andrea Holá – “Give Me a Hint”
  2. Barbora Mochowa – “True Colors”
  3. Hana Barbara – Poslední slova tobě
  4. Jakub Ondra – “Space Sushi”
  5. Jara Vymer – “On My Knees”
  6. Lake Malawi – “Friend of a Friend”
  7. Pam Rabbit – “Easy to Believe”
  8. Tomáš Boček – “Don’t Know Why”

 

Om du vill veta mer om respektive artist så har Eurovision.tv satt ihop en guide, som vi länkar till här.

 

Nedan följer också en snabbgenomgång av alla bidrag (gjord av Eurovision.tv):

 

Så går omröstningen till

Fram till den 21:a januari 2019 kan vem som helst i världen vara med och rösta på Tjeckiens bidrag. Röstningen sker endast via Eurovision:s app som du kan ladda ned via denna länk. Samtidigt som publikomröstningen pågår kommer också en internationell jury att rösta.

Bägge parters röster läggs sedan samman enligt ett poängsystem och vinnaren är låten som fått högst totalpoäng.

Nytt för det här året är att startfältet har fått utökat antalet tävlande från 6 stycken till 8 stycken. Samtliga är soloartister (fyra män och fyra kvinnor).

 

Kommentera gärna nedan vilken favoritlåt du har i Tjeckiens startfält!

 

Från total botten ända upp till toppen!

Tjeckien har varit ett av Eurovisionens stora sorgebarn som på sina tre första år fått en näst-sistaplats i semifinal som bästa resultat, och därefter hoppat av tävlingen och varit borta i många år. Sedan återkom man igen bara för att åter missa final, om än att man fick ganska mycket mer poäng. Och ett år senare tog man sig till final men då blev det en till näst sistaplats och dessutom med noll poäng från tittarna. Därefter tog Tjeckien sig inte till final i Kiev 2017 utan stannade på en blygsam placering i sin semifinal.

Men 2018 hände något mycket speciellt. Tjeckien höll för första gången sedan sin debut en nationell uttagning där sångaren Mikolas Josef vann med sin partyfyllda ”Lie to Me”, och plötsligt var Tjeckien på allas läppar – och högt upp i oddsen! Och tro det eller ej, men Tjeckien tog sig till final och gick från total botten till att bli sexa, vilket nog har höjt landets självförtroende rejält till det här året.

Så här såg det ut i Lissabon 2018 för Tjeckiens del:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen