Fokus mot nationella uttagningar 2025

PANELEN TIPSAR. Även om det är mitt i sommaren 2024 när denna artikel publiceras och därmed lågsäsong för allt vad Eurovision heter är det nu som vi börjar förbereda oss inför nästa säsong, alltså Eurovision 2025 som äger rum i Schweiz. Först ut är vårt fokus på de nationella uttagningarna som kommer att pågå under (troligen) senare delen av det här året och framförallt första kvartalet nästa år.

 

Vad har hänt?

I och med halvårsskiftet låter vi det mesta som var för den föregående säsongen att hamna i arkivet och istället börjar nu, om än inte jättekliv, vårt fokus på 2025. Från och med den 1 juli och en bra bit in på säsongen kommer du att hitta länkar till nationella-sidor gällande länder som hittills har bekräftat sitt preliminära deltagande i Eurovision 2025. Listan kommer att utökas vartefter fler länder bekräftar sitt deltagande fram till den dagen senare i höst eller början av nästa år då EBU presenterar den fullständiga deltagarlistan.

Även om vi börjar fokuset på 2025 redan nu så har vi några projekt kvar för 2024 som kommer att presenteras under halvåret som är kvar. Håll utkik på hemsidan för mer information!

 

Fakta om kommande säsong (2025)

Det vi just nu vet om Eurovision 2025 »

Vad vi vet om Melodifestivalen 2025 »

 

Fakta om säsongen som var (2024)

Fakta om Eurovision 2024 »

Så tyckte vi om ESC-låtarna i Malmö »

Vi bevakade Melodifestivalen 2024 »

Vi följde övriga länders uttagningar »

 


 

Kommentera