Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Junior Eurovision 2020 är invigd

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


JUNIOR EUROVISION 2020. Under måndagseftermiddagen den 23:e november genomfördes invigningen av årets Junior Eurovision från Warszawa i Polen. I samband med att den genomfördes gjordes också den officiella lottningen som senare blev startordningen.

 

Mindre ceremoni

Istället för en pampig öppning med alla deltagare hölls invigningen enbart i den TV-studio som finalen ska hållas i på söndag, och detta på grund av coronapandemin. Själva sändningen pågick i en knapp halvtimme och under den lottades också delar av startfältet innan det var dags för producenterna att sätta ordningen. Sändningen avslutades med att Viki Gabor framförde tävlingens officiella temalåt som handlar om årets tema #MoveTheWorld.

 

Resultatet av startordningen

Lottningen gick till som så att först blev värdlandet, Polens, startnummer lottat. Det uppdraget som gick till fjolårsvinnaren Viki Gabor som drog startnummer 6 av 12. Sedan fick Viki även lotta vilket land som ska få inleda respektive avsluta finalen, och här var det Tyskland (inleda) respektive Frankrike (avsluta) som lottades fram. De resterande nio ländernas startpositioner bestämdes sedan av tävlingsproducenterna under överseende av tävlingens Executive Supervisor Martin Österdahl.

Så här blev startordningen:

 1. Tyskland: Susan – “Stronger With You
 2. Kazakstan: Karakat Bashanova – “Forever
 3. Nederländerna: Unity – “Best Friends
 4. Serbien: Petar Aničić – “Heartbeat
 5. Vitryssland: Arina Pehtereva – “Aliens
 6. Polen: Ala Tracz – “I’ll Be Standing
 7. Georgien: Sandra Gadelia – You Are Not Alone
 8. Malta: Chanel Monseigneur – “Chasing Sunsets
 9. Ryssland: Sofia Feskova – “My New Day
 10. Spanien: Soleá – “Palante
 11. Ukraina: Oleksandr Balabanov – “Vidkryvai
 12. Frankrike: Valentina – “J’imagine

 

Om du missade invigningen eller om du vill se den igen så kan du se den igen här nedan:

 

Bakomklipp: Uppladdning med förhandsklipp


I och med att deltagarna i årets tävling ej är på plats i värdlandet blir det ingen ordinarie repetitionsvecka. Trots det bjuder EBU ändå på förhandsklipp från respektive lands redan inspelade framträdande samt intervjuer med artisterna. Nedan länkar vi till de klipp som släppts (fler klipp kommer under veckan):

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen