Lyssna på Armeniens tävlingsbidrag i Eurovision 2024

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Den 9:e mars meddelade TV-bolaget AMPTV att duon Ladaniva (Jaklin Baghdasaryan och Louis Thomas) kommer att representera Armenien i Eurovision Song Contest 2024. Nu står det klart vilket tävlingsbidrag som de ska framföra i tävlingen.

 

Vilket bidrag blev det?

Bidraget, som även det har valts ut internt, heter ”Jako” och är gjord av duon själva tillsammans med Audrey Leclercq. Låten framförs på armeniska, vilket är första gången sedan 2018 som Armenien enbart sjunger på armeniska i Eurovision.

 

Vilka är Ladaniva?

Ladaniva utgörs av den armeniske sångerskan Jaklin Baghdasaryan och den franska musikern Louis Thomas. De har sin bas i Lille i Frankrike och de har spelat ihop som duo sedan 2019. Under coronapandemin släppte de bland annat låtarna Vay Aman”, ”Zepyuri Nman och Kef Chilini och dessa blev snabbt stora hits.

Bidraget som de ska framföra i tävlingen finns med på gruppens debutalbum som släpptes i september 2023. Däremot har det sagts att låten framförs i annan version än den som släpptes då.

 

Så gjorde Armenien sitt artist- och bidragsval

 

Även i år utsåg Armeniens nationella TV-bolag AMPTV sitt artist- och bidragsval internt, på samma sätt som de gjort de senaste ESC-säsongerna. Det har ej bekräftats från AMPTV hur internvalsprocessen har sett ut mer än att artist och bidrag bekräftades först de sista dagarna av uttagningssäsongen 2024.

 


 

Kommentera