Så här blir scenen i Eurovision 2022

Foto & copyright: Francesca Montinaro
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2022. EBU och Rai har precis släppt skissbilder på hur scenen i Pala Olimpico kommer att se ut i maj.

Temat bakom scenen är skapat av scendesignern Francesca Montinaro som har gjort en scen som ska passa för 41 olika scenframträdanden inklusive mellanakter. Alltihop har fått sloganen ’The Sun Within’ som symboliseras av rörelser och ljus från en kinetisk sol. Och i likhet med många tidigare års Eurovisioner kommer artister kunna gå ut på en slags mittdel för att möta publiken längre fram. Det finns två vägar att ta sig ut på till mittdelen.

Scenen kommer förmodligen att börja byggas upp någon gång runt månadsskiftet mars/april i och med att det behövs ett par veckor med uppbyggnad, tekniska repetitioner och sedan scenrepetitioner.

Enligt fler bilder ser det ut som att Green room kommer att vara placerat framför scenen, vilket den även var förra året, dock den här gången i en slags trädgårdsmiljö.

 

Vem är Francesca Montinaro?

Francesca Montinaro är en italiensk scendesigner som har designat en rad olika scenerier, inte minst för Festival di Sanremo två gånger (2013 och 2019).  Nu har hon alltså fått uppdraget för Eurovision 2022 vilket är ett stort uppdrag.

 


 

Kommentera