Eurovision 2022: Live-on-tape-versioner (del 2)

PANELEN TIPSAR. Cirka en månad efter att Eurovision 2022 avgjordes släpps nu ett flertal av de live-on-tape-versioner som reservinspelades inför Turin-veckorna ifall artister inte skulle kunna medverka på den stora Eurovision-scenen.

I år sker släppen i olika omgångar under juni månad via Eurovision.tv:s YouTube-kanal, och här nedan publicerar vi de första delarna som har släppts. Notera dock att inte alla 40 bidrag kommer att släppas då vissa TV-bolag har beslutat sig för att låta framträdandet från Turin vara den slutgiltiga versionen. Bland annat har nederländska AVROTROS bestämt sig för att inte släppa sitt förinspelade klipp med S10:s ”De diepte” likväl att det inte blir något klipp med Kalush Orchestras ”Stefania”. I det senare fallet beror det däremot på att de fick specialtillstånd av EBU att slippa behöva spela in något förhandsklipp då EBU sade att om gruppen inte hade kunnat resa till Turin hade deras inslag från finalen i Vidbir visats istället.

 

Senaste klippen

Utöver nedan live-on-tapes har EBU också släppt liknande inslag med Albanien, Lettland och Litauen. Ytterligare delar släpps kommande dagar denna månad. Håll utkik!

 

Schweiz: Marius Bear – “Boys Do Cry“

 

Slovenien: LPS – “Disko“

 

Bulgarien: Intelligent Music Project – “Intention“

 


 

Kommentera