Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2022: Live-on-tape-versioner (del 2)

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELEN TIPSAR. Cirka en månad efter att Eurovision 2022 avgjordes släpps nu ett flertal av de live-on-tape-versioner som reservinspelades inför Turin-veckorna ifall artister inte skulle kunna medverka på den stora Eurovision-scenen.

I år sker släppen i olika omgångar under juni månad via Eurovision.tv:s YouTube-kanal, och här nedan publicerar vi de första delarna som har släppts. Notera dock att inte alla 40 bidrag kommer att släppas då vissa TV-bolag har beslutat sig för att låta framträdandet från Turin vara den slutgiltiga versionen. Bland annat har nederländska AVROTROS bestämt sig för att inte släppa sitt förinspelade klipp med S10:s ”De diepte” likväl att det inte blir något klipp med Kalush Orchestras ”Stefania”. I det senare fallet beror det däremot på att de fick specialtillstånd av EBU att slippa behöva spela in något förhandsklipp då EBU sade att om gruppen inte hade kunnat resa till Turin hade deras inslag från finalen i Vidbir visats istället.

 

Senaste klippen

Utöver nedan live-on-tapes har EBU också släppt liknande inslag med Albanien, Lettland och Litauen. Ytterligare delar släpps kommande dagar denna månad. Håll utkik!

 

Schweiz: Marius Bear – “Boys Do Cry“

 

Slovenien: LPS – “Disko“

 

Bulgarien: Intelligent Music Project – “Intention“

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen