P4 Nästa 2020: Alla distrikt utom P4 Blekinge har valt artist och bidrag

PANELEN TIPSAR. Nu är nästan alla P4-distrikt klara med valen av artist och bidrag i P4 Nästa, eller rättare sagt saknas bara ett distrikts beslut. I väntan på det sammanfattar vi vilka artister och bidrag som hittills vunnit respektive lokal final.

 

Vad har hänt?

Under fredagen (26:e juni) höll P4 Västmanland sin final vilket gör att det är nu bara P4 Blekinges final som återstår innan alla 25 distrikt har utsett artist och bidrag. Blekinge har dock valt att göra sitt val först den 17:e juli, vilket gör att det dröjer ett par veckor till innan årets P4 Nästa-startfält är fullbordat.

När Blekinge har gjort sitt val kommer arbetet att gå över till en riksjury vid Sveriges Radio, som har som uppgift att utse åtta av 25 bidrag som de anser är bäst. Juryns val går sedan vidare till den avgörande riksfinalen i september där vinnaren koras. I finalen kommer även det så kallade bonuserbjudandet delas ut, vilket i korthet innebär ett erbjudande om en artistplats i Melodifestivalen 2021. Erbjudandet kommer att tilldelas en av de åtta finalisterna och det behöver nödvändigtvis inte vara den som vinner finalen som får chansen.

 

Alla vinnare i de lokala finalerna

 


 

Kommentera