Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

P4 Nästa 2020: Alla distrikt utom P4 Blekinge har valt artist och bidrag

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELEN TIPSAR. Nu är nästan alla P4-distrikt klara med valen av artist och bidrag i P4 Nästa, eller rättare sagt saknas bara ett distrikts beslut. I väntan på det sammanfattar vi vilka artister och bidrag som hittills vunnit respektive lokal final.

 

Vad har hänt?

Under fredagen (26:e juni) höll P4 Västmanland sin final vilket gör att det är nu bara P4 Blekinges final som återstår innan alla 25 distrikt har utsett artist och bidrag. Blekinge har dock valt att göra sitt val först den 17:e juli, vilket gör att det dröjer ett par veckor till innan årets P4 Nästa-startfält är fullbordat.

När Blekinge har gjort sitt val kommer arbetet att gå över till en riksjury vid Sveriges Radio, som har som uppgift att utse åtta av 25 bidrag som de anser är bäst. Juryns val går sedan vidare till den avgörande riksfinalen i september där vinnaren koras. I finalen kommer även det så kallade bonuserbjudandet delas ut, vilket i korthet innebär ett erbjudande om en artistplats i Melodifestivalen 2021. Erbjudandet kommer att tilldelas en av de åtta finalisterna och det behöver nödvändigtvis inte vara den som vinner finalen som får chansen.

 

Alla vinnare i de lokala finalerna

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen