Polen väljer internt till Eurovision 2019

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det polska TV-bolaget TVP har bekräftat att det inte blir någon nationell uttagning för att välja Polens representant till Eurovision 2019. Istället kommer valet att göras internt efter en kortare nationell antagning.

 

De senaste tre säsongerna (2016-2018) har Polen konsekvent valt artist och bidrag genom uttagningen Krajowe Eliminacje, men så blir det alltså inte denna gång. Istället satsar TVP på ett internval av såväl artist som bidrag. Däremot vill TVP har in förslag på låtar och har därför öppnat en nationell antagning som pågår till och med den 5:e februari.

 

Regler

Vem som helst i världen får delta för Polen i Eurovision 2019, detta gäller både som låtskrivare och artist. För att få delta som artist måste man dock vara som yngst 16 år gammal (är man minderårig krävs målsmans tillstånd) men det finns ingen övre åldersgräns.

Tävlingsbidraget ska vara ett nyskrivet originalverk på inte mer än 3 minuter som aldrig har offentliggjorts före den 1:a september 2018 på någon offentlig plattform (oavsett version av låten). Om låten skulle ha framförts före det datumet måste detta talas om för TVP som i sin tur får ansöka om dispens hos EBU (om den låten väljs ut som representant).

I övrigt är det inte tillåtet att framföra bidrag som kränker eller är nedsättande mot TVP eller EBU eller som innehåller politiska ämnen. Det är även förbjudet att marknadsföra in företag och deras produkter i låten.

 

Alla bidrag skickas in per e-post till följande adress: eurowizja@tvp.pl

Med mejlet ska även låtens mp3-version, ett foto på dig/er låtskrivare samt ett signerat dokument bifogas.

Deadline är som tidigare meddelat den 5:e februari 2019.

 

 

Polen i Eurovision 2018

År 2018 var det duon Gromee feat. Lukas Meijer som representerade Polen i Eurovision Song Contest med låten ”Light Me Up”. Trots ett favoritskap före tävlingen så gick Polen inte till finalen, vilket blev första gången sedan Polens comeback 2014 som landet missade finalbiljetten. Istället blev det en 14:e plats i den andra semifinalen.

Så här såg livenumret ut:

 


 

Kommentera