Inför Melodifestivalen 2017: deltävling 2

MELODIFESTIVALEN 2017. Lördagen den 11:e februari 2017 sändes den andra deltävlingen i Melodifestivalen 2017, live från Malmö Arena i Malmö. Vi redovisar startfältet samt även hur genrepspubliken gissade att det resultatet skulle bli.

 

Inför: Melodifestivalen 2017s andra deltävling

 • Datum: 2017-02-11
 • Tid: 20:00 – 21:30 CET
 • Plats: Malmö Arena, Malmö
 • Röstningsprocess: 100% tittarröster: telefon-, SMS- och applikationsröstning genom två tävlingsomgångar.
 • TV-bolag/Stream: SVT1/SVT Play – Länk

 

Panelen inför: Om första deltävlingen som sändes förra veckan hade ett väldigt spretigt startfält så är det andra nog ännu mer spretigt. Här finns många debutanter i tävlingen: Benjamin Ingrosso, rockgruppen Dismissed, Etzia och Allyawan. Dessutom finns tre veteraner: Mariette och Lisa Ajax som respektive tävlat varsin gång (båda gick till final under sina år) och Roger Pontare som har två MF-segrar i bagaget som är med för fjärde gången. Hur ska detta sluta?

Övrigt: Under kvällen kommer vi inte bara få stifta bekantskap med de tävlande artisterna utan det blir även några mellanakter. Bland annat utlovas en mellokavalkad och innan slutresultatet meddelas blir det även en flashmob med publiken och de tävlande. Hela tidsschemat finns här.

 

Röstningsregler & tävlingsupplägg

Spelreglerna för deltävlingen följer tidigare års upplägg genom två röstningsomgångar och telefon-, SMS- och hjärtröster (den senare via Melodifestivalens app). I första omgången framträder respektive artist live på scenen medan tittarna kan rösta. Sedan hålls en snabbgenomgång och kort därefter stängs telefonslussarna och resultatet läses av. De fem bidrag som vid det tillfället har flest röster går vidare, medan sexan och sjuan åker ut.

Därefter påbörjas en ny röstningsomgång utan att de tidigare rösterna nollställs. De fem bidragen spelas upp i en kortare snabbrepris innan slussarna stängs på nytt och resultatet läses av. De två bidrag som nu har fått flest totalröster går till final; bidragen med tredje och fjärde flest röster går till Andra chansen medan totalfemman åker ut.

Observera att du kan endast rösta fem gånger per bidrag genom hjärtröster. Vill du telefon- och/eller SMS-rösta så kan du göra det max 20 gånger per nummer (det billigare respektive det lite dyrare – det som skänker pengar till Radiohjälpen).

Mer om Deltävling 2 och fakta om artisterna, läs här.

Mycket nöje!

/ESC-Panelens skribenter

 

Startfältet

mf17_df2_all

De tävlande i Malmö. Foto: ESC-Panelen.

 

1. Mariette – “A Million Years”
Text &/musik: Thomas G:son, Johanna Jansson, Peter Boström, Mariette Hansson, Jenny Hansson


 

2. Roger Pontare – “Himmel och hav”
Text &/musik: Thomas G:son, Alexzandra Wickman


 

3. Etzia – “Up”
Text &/musik: Johnny Sanchez, Hanif Sabzevari, Simon Gribbe, Erica Haylett


 

4. Allyawan – “Vart haru varit”
Text &/musik: Masse Salazar, Samuel Nazari


 

5. Dismissed – “Hearts Align”
Text &/musik: Ola Salo, Peter Kvint


 

6. Lisa Ajax – “I Don’t Give A”
Text &/musik: Ola Svensson, Linnea Deb, Joy Deb, Anton Hård af Segerstad


 

7. Benjamin Ingrosso – “Good Lovin’”
Text &/musik: Benjamin Ingrosso, Louis Schoorl, Matt Pardon


 

Melodifestivalklubbens publikundersökning

Under fredagskvällen (10/2) genomfördes det första publika genrepet i Malmö Arena. Efteråt genomförde svenska Melodifestivalklubben sin publikundersökning där de frågade publiken vem de har som favorit. Så här röstade de:

 

 1. Mariette – “A Million Years” (30,2%)
 2. Benjamin Ingrosso – “Good Lovin’” (29,7%)
 3. Lisa Ajax – “I Don’t Give A”(21,2%)
 4. Dismissed – “Hearts Align” (7,6%)
 5. Roger Pontare – “Himmel och hav” (5,3%)
 6. Etzia – “Up” (4,3%)
 7. Allyawan – “Vart haru varit” (1,7%)

 

Till skillnad mot förra veckan, då Nano hade ett jättestort stöd från genrepspubliken, är det otroligt jämnt mellan Mariette och Benjamin Ingrosso, medan Lisa Ajax intar en säker tredjeplats. Därefter kan det enligt genrepspubliken bli i princip vem som helst. Om detta resultat står sig återstår att se i kvällens sändning. Totalt deltog 695 personer i undersökningen.

 

Vem har du som favorit ikväll? Kommentera gärna!

 


 

Kommentera