Systertrion O’G3NE representerar Nederländerna i Eurovision 2017

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Nu är det officiellt att Nederländerna kommer att skicka tjejtrion O’G3NE (bilden ovan) till Eurovision 2017 i Kiev. Valet av artist har gjorts internt av nederländska TV-bolaget AVROTROS.

Valet av artist har precis som tidigare år föregåtts av en mängd spekulationer, särskilt i nederländsk media. Men det var först nu på lördagen (29 oktober) som det slutgiltiga valet presenterades. Nederländerna fortsätter därmed en tradition av internval, något man haft årligen sedan 2013. Det är också sedan dess som det gått mycket bättre för Nederländerna i tävlingen. Mellan 2005-2012 lyckades Nederländerna ej ta sig vidare till finaler.

 

Kort fakta om gruppen

Gruppen O’G3NE (uttalas Ogene) består av 22-åriga Lisa Vol (t.h. på bilden ovan) samt hennes tvillinglillasystrar Amy och Shelly Vol, som är 21 år gamla. De har tidigare synts till i ESC, även om det var i Juniorvarianten. För 2007 representerade de sitt hemland i Junior Eurovision med låten ”Adem In, Adem Uit” som hamnade på elfte plats (av 17 tävlande). Då tävlade de enbart under sina förnamn, så gruppnamnet har tillkommit senare. Efter Juniortävlingen har de bland annat deltagit i The Voice Holland 2014 som de vann.

Gruppens namn står för deras mammas blodgrupp (O) och generna, dvs. att de är systrar.

 

Låtvalet görs också internt

Nu kommer tjejerna att sätta sig ned med sitt låtskrivarteam och komponera ihop sitt tävlingsbidrag. Låten kommer enligt tidiga uppgifter att presenteras under början av 2017, men exakt datum får vi anledning till att återkomma om.

Tills vi vet mer om vilken låt det blir får ni hålla till godo med två låtar som gruppen släppt tidigare i sin karriär:

 

År 2017 har det gått exakt 42 år sedan Nederländerna vann Eurovision senast. Är det nu dags för seger? Kommentera gärna!

 


 

Kommentera