Eurovision 2022: De direktkvalificerade bidragen

EUROVISION 2022. Hela startfältet till årets Eurovision är på plats och därmed kan man nu lyssna in sig på alla 40 bidrag. I den här artikeln presenterar vi de fem låtar som är direktkvalificerade till finalen som avgörs lördagen den 14:e maj.

Senare under våren kommer vi att fördjupa oss mer i bidragen som tävlar. Bland annat kommer du att få reda på vad vi tycker om låtarna respektive våra resultatspekulationer. Se därför detta som en slags mjukstart inför det som – i skrivande stund – väntar om lite mindre än två månader.

Du får jättegärna kommentera vilka låtar som du har som dina favoriter bland de fem som redan är klara för finalen.

 

Startfältet

I och med att det blir officiellt först under tävlingsveckan i maj vilka semifinalhalvor och startnummer bidragen får placerar vi tills vidare de direktkvalificerade länderna i alfabetisk ordning. Däremot vet vi att Italien kommer att gå ut som nummer 9 av 25 (vilket lottades i samband med delegationsmötet förra veckan).

  • Frankrike: Alvan & Ahez – ”Fulenn
  • Italien (värdland): Mahmood & Blanco – Brividi
  • Spanien: Chanel – SloMo
  • Storbritannien: Sam Ryder – Space Man
  • Tyskland: Malik Harris – Rockstars

 


 

Kommentera