Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Melodifestivalen 2019: Vad händer i Nyköping?

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2019. Nu har produktionsteamet för Melodifestivalen anlänt till sitt femte stopp på turnén som är Nyköping. Inför sändningen på lördag ska scen, ljus och ljud med mera riggas, det ska scenrepeteras med mera, men det händer också en hel roliga saker på stan och det tänkte vi tipsa om i denna artikel.

 

Händelser i Nyköpings kommun

Det är tredje gången som Nyköping arrangerar en av deltävlingarna i Melodifestivalen, i det här fallet uppsamlingsheatet Andra chansen. Förutom själva programmet i arenan finns det annat roligt att göra, och här kommer några tips som vi hittat i Nyköpingsguiden:

 

Schlagermusik på orgel

Torsdagen 28:e februari kl. 12 är det lunchkonsert i S:t Nicolai kyrka där organisten Gunnar Björkvall kommer att spela under rubriken ”Enda chansen – schlagermusik på orgel”. Väl värt att gå och kolla på om man gillar orgelmusik och schlager!

 

Dans på träffen

Om du inte har fått biljetter till fredagens genrep så sitt inte hemma och deppa för det, för på fredagskvällen mellan kl 19-23 är det ”Dans på Träffen i Melloanda”. Förutom detta blir det också eventet ”Nyköping släpper loss” på Stora Torget där den musikaliska ensemblen 2njoy bjuder in publiken till en härlig Schlagerstämning på torget. Två av stadens gallerior bjuder på schlagermusik respektive funkisfestival.

 

Uppsnack på Stora Torget

Lördagsförmiddagen och eftermiddagen ägnas tid åt events på Stora Torget. Klockan 11:00 håller SVT-profilen Jovan Radomir låda med gäster och därefter fylls tiden med besök av Bolibompagänget. Förutom detta återkommer även 2njoy med ett halvtimmes Mellomedley och så håller Melfest Live i tävlingar.

 

Övrigt under veckan (i arenan)

 

 • Torsdag:
 • – Första scenrepetitionerna i arenan (eftermiddag).
 • – Eventuella smygtittningar från repetitionerna släpps.
 • – Kommunfest i Nyköping (kvällen).

 • Fredag:
 • – Andra repetitionsomgången (eftermiddag)
 • – Det första publika genrepet äger rum
  (kl. 19.00-20.30 CET).

 • Lördag
 • – Det sista publika genrepet äger rum
  (kl. 14.00-15.30 CET).
 • – Direktsändning med live-avgörande!
  (kl. 20.00-21.30 CET).
 • – Efterfest!

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen