Turin söker volontärer till Eurovision 2022

Foto & copyright: lyeln4/Pixabay.com

EUROVISION 2022. Gillar du Eurovision och vill arbeta som volontär för tävlingen under april och/eller maj på plats i Turin? I så fall ska du fortsätta läsa den här texten!

 

Vad innebär det att vara volontär?

Värdstaden Turin har alltså öppnat möjligheten för personer under 30 år som vill arbeta som volontärer under Eurovision 2022. Man har sammanlagt planerat för att ta in cirka 600 personer som ska bidra med olika saker som exempelvis informationstjänster, delegationsmottagning, arbeta i pressrummet, ackreditering etc. Inga volontärtjänster finns för arbeten i själva tävlingsarenan däremot kommer de att vara i lokaler och/eller utomhusplatser som är i anslutning till arenan.

Om du får uppdraget kommer du att få tillgång till arbetskläder samt få biljetter till kollektivtrafiken och måltidskuponger. Däremot erbjuds inte möjlighet till boende utan det är något du måste ordna själv. Det är också bra att känna till att alla som vill jobba som volontärer måste ha ett s.k. Super Green Pass som verifierar att du är vaccinerad med tre doser mot covid19. Dessa regler kan dock komma att förändras i och med att coronapandemin ständigt utvecklas åt nya håll.

 

Hur ansöker jag?

Vid ansökan (som görs via denna länk) ska du dels uppge mellan vilka datum samt vilka tider på dygnet som du har möjlighet att arbeta. Det finns fyra olika skiftdatum att välja på (1-25 april, 26 april – 7 maj, 8-14 maj och 15-20 maj) och du måste kunna vara tillgänglig vid minst tre av dessa. Du måste även kunna medverka vid ett särskilt möte som hålls i Turin i slutet av februari.

Sista ansökningsdatum är den 14:e februari.

 


 

Kommentera