Eurovision 2018: Panelen tippar & tycker till inför första semifinalen


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

EUROVISION 2018 – SEMI 1. Tisdagen den 8:e maj avgjordes den första semifinalen i Eurovision 2018. Inför sändningen gjorde vi personliga tippningar och topplistor för denna semifinal.

I år valde vi att dela upp tippningarna i två kategorier. Först gissade var och en vilka länder man gissar/tror kommer att gå vidare till final, och därefter listade man vilka länder som man vill ska gå vidare. Efter att semifinalen är slut kommer vi att summera vem/vilka som fick flest rätt av de länder som gick till final.

 

Våra åsikter

För att hitta respektive skribents tippningar, klicka på länkarna nedan.

 

 

 

Gemensamma vinnare

Efter att alla har tippat sina troliga vinnare på plats 1-10 har vi nu sammanställt poängmässigt hur dessa länder placerat sig. Poängen är utdelad enligt Eurovisionskalan, där ens tippade vinnare får 12 poäng, tvåan 10 poäng, trean 8 poäng osv. 7, 6, 5, 4, 3, 2 och 1 poäng. Därefter har vi lagt samman totalsummorna och i detta läge blev dessa tio länder Panelens gemensamma nämnare i första semifinalens tippningar.

Länderna nedan står i bokstavsordning, ej resultatordning:

 

  • Armenien
  • Azerbajdzjan
  • Bulgarien
  • Cypern
  • Estland
  • Grekland
  • Israel
  • Tjeckien
  • Vitryssland
  • Österrike

 

Sammanställningen

6 av dessa 10 länder hade alla gemensamt på sina tippningslistor. Bland de resterande fyra bidragen blev det två bidrag där fem av oss i panelen gissar på kvalificering, ett bidrag som tre gissar går vidare och ett bidrag som bara två av oss gissar tar sig till final. Bland de länder som vi inte räknat upp här är det fyra länder som alla placerat utanför topp 10 och dessa länder är Irland, Island, Kroatien och Makedonien.

 

Korrekta resultat

Semifinalen är över och därför kommer här resultatet över hur rätt vi fick i våra personliga tippningar som vi gjorde inför den första semifinalen. I dagsläget då vi endast vet vilka som gick till final kommer vi bara räkna hur många rätt inom topp 10 varje skribent fick. Först efter finalen kommer vi räkna de placeringar vi satte inför sändningen.

Länder i fetstil var länder som var och en fick rätt i sin tippning.

 


Adrian:


– Armenien
– Azerbajdzjan
– Belgien
Bulgarien
Cypern
Estland
– Grekland
Israel
Tjeckien
Österrike


Haris:


– Armenien
– Azerbajdzjan
Bulgarien
Cypern
Estland
– Grekland
Israel
Tjeckien
– Vitryssland
Österrike


Hollac16:


Albanien
– Armenien
Bulgarien
Cypern
Estland
– Grekland
Israel
Litauen
Tjeckien
– VitrysslandLukas:


– Armenien
– Belgien
Bulgarien
Cypern
Estland
Finland
– Grekland
Israel
Tjeckien
Österrike


Markus:


Bulgarien
Cypern
Estland
Finland
– Grekland
Israel
Litauen
– Schweiz
Tjeckien
Österrike


Robban:


– Armenien
– Azerbajdzjan
Bulgarien
Cypern
Estland
Finland
– Grekland
Israel
Tjeckien
Österrike

 

Kommentar: Den som tippade bäst i panelen denna gång var Markus, som lyckades pricka in 8 av 10 rätt. Därefter kom Hollac16, Lukas och Robban som alla tre fick in 7 av 10 vardera. Adrian och Haris fick in 6 av 10 rätt. Notera att de länder var och en valde ut behövde inte vara favoritbidrag i startfältet. Så även om man fick många rätt behöver det inte betyda att alla ens personliga favoriter är i final.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen