Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

16 akter klara för tävlan i Portugals Festival da Canção 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Sedan tidigare har det stått klart att Portugal fortsätter med sin Eurovision-uttagning Festival da Canção även år 2020. I november 2019 meddelades vilka som skulle stå bakom bidragens text och musik, och nu i januari har artister och låtar presenterats. Dessutom har även studioversionerna släppts.

 

Startfältet

Nedan presenteras startfältet, som är fördelat till två semifinaler. Vi länkar också till bidragens studioversioner. Inom varje semi listas de tävlande i bokstavsordning efter artistnamn:


Semifinal 1 (22 februari)

 1. Bárbara Tinoco – Passe-Partout
 2. Blasted – Rebellion
 3. Elisa – Medo de sentir
 4. Filipe Sambado – Gerbera amarela do Sul
 5. Ian Mucznik – O dia de amanhã
 6. JJaZZ – Agora
 7. MEERA – Copo de gin
 8. Throes + The Shine – Movimento

Semifinal 2 (29 februari)

 1. Cláudio Frank – Quero-te abraçar
 2. Dubio feat. +351 – Cegueira
 3. Elisa Rodrigues – Não voltes mais
 4. Jimmy P – Abensonhado
 5. Judas – Cubismo enviesado
 6. Kady – Diz só
 7. Luiz Caracol & Gus Liberdade – Dói-me o país
 8. Tomás Luzia – Mais real que o amor

 

Hur ser upplägget ut?

Som synes är tävlingsupplägget för uttagningen två semifinaler, som avgörs den 22:a och 29:e februari, som följs av den avgörande finalen den 7:e mars 2020. Från början tävlar de 16 utvalda akterna, åtta per semifinal, om fyra finalplatser per semifinal (detta enligt regelverket). Det betyder alltså att åtta bidrag gör upp om segern i den avgörande finalen. Det kommer att vara lika delar jury- och tittarröstning i både semifinalerna och finalen.

Semifinalerna kommer att hållas i en TV-studio i Lissabon medan finalen förläggs till staden Elvas (i den portugisiska regionen Alentejo). Programmen kommer också att ha olika programledarduos. I den första semin är det Jorge Gabriel och Tânia Ribas de Oliveira, i den andra semin är det José Carlos Malato och Sónia Araújo, och i finalen är det Filomena Cautela och Vasco Palmeirim. Den röda tråden är däremot att samtliga tre program kommer att ha Inês Lopes Gonçalves som Green room-reporter.

 

Så gjordes urvalet

Från början beslöt nationella TV-bolaget RTP att på förhand bjuda in 14 låtskrivare som fick i uppdrag att ta fram varsitt bidrag och en artist till tävlingen. Respektive låtskrivare fick möjligheten att samarbeta med andra låtskrivare, vilket också har hänt.

Utöver de 14 låtskrivare som bjöds in hölls två platser öppna för ytterligare låtskrivare. En plats tillsattes Claudio Frank som fick sin plats via radiotävlingen Master Class competition i Antena 1 Radio. Förutom den hölls också en öppen antagning där duon Dubio feat. +351 valdes ut bland en mängd inskickade bidrag som RTP fick.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen