Så blir duellmötena i Andra chansen i Melodifestivalen 2021

MELODIFESTIVALEN 2021. I samband med att den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen 2021 hade avgjorts släpptes startordningen för Andra chansen, det vill säga hur de åtta bidragen på tredje och fjärde plats ska mötas i kommande veckans dueller.

 

Så här blev fördelningen (enligt duell- och startordning)

Duell 1

 

Duell 2

 

Duell 3

 

Duell 4

 

Så gjordes fördelningen

Det är även det här året SVT-produktionen själva som har bestämt vilken ordning som Andra chansen-artisterna ska tävla och mötas i. Men för att göra duellerna rättvisa har de fått utgå ifrån att varje duell ska innehålla ett bidrag som hamnade på tredje plats och ett bidrag som hamnade på fjärde plats i deltävlingarna. Dessutom får dessa bidrag inte ha tävlat i samma deltävling, och detta helt enkelt för att möjliggöra att två bidrag från samma deltävling ska kunna gå till final. SVT kommer däremot inte att avslöja vilka som tittarna satte på tredje respektive fjärde plats förrän efter att finalen har avgjorts.

De tidigare åren med duellupplägget i Andra chansen, möjligen undantagen 2013 och 2014, har tittarna endast kunnat kunnat rösta i aktuell/pågående duell. Men det slopas i år och istället har alla åtta bidrag tilldelats startnummer mellan 1 och 8. Det innebär att det kommer att vara möjligt att rösta i en duell oavsett om den är pågående på scenen eller ej fram till dess att dess röstningsslussar stängs.

 


 

Kommentera