Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Så blir duellmötena i Andra chansen i Melodifestivalen 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2021. I samband med att den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen 2021 hade avgjorts släpptes startordningen för Andra chansen, det vill säga hur de åtta bidragen på tredje och fjärde plats ska mötas i kommande veckans dueller.

 

Så här blev fördelningen (enligt duell- och startordning)

Duell 1

 

Duell 2

 

Duell 3

 

Duell 4

 

Så gjordes fördelningen

Det är även det här året SVT-produktionen själva som har bestämt vilken ordning som Andra chansen-artisterna ska tävla och mötas i. Men för att göra duellerna rättvisa har de fått utgå ifrån att varje duell ska innehålla ett bidrag som hamnade på tredje plats och ett bidrag som hamnade på fjärde plats i deltävlingarna. Dessutom får dessa bidrag inte ha tävlat i samma deltävling, och detta helt enkelt för att möjliggöra att två bidrag från samma deltävling ska kunna gå till final. SVT kommer däremot inte att avslöja vilka som tittarna satte på tredje respektive fjärde plats förrän efter att finalen har avgjorts.

De tidigare åren med duellupplägget i Andra chansen, möjligen undantagen 2013 och 2014, har tittarna endast kunnat kunnat rösta i aktuell/pågående duell. Men det slopas i år och istället har alla åtta bidrag tilldelats startnummer mellan 1 och 8. Det innebär att det kommer att vara möjligt att rösta i en duell oavsett om den är pågående på scenen eller ej fram till dess att dess röstningsslussar stängs.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen