10 bidrag tävlar i Polens Krajowe Eliminacje 2017

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Polska TV-bolaget TVP har nu offentliggjort vilka 10 bidrag som ska tävla i Krajowe Eliminacje 2017, dvs. Polens uttagning till Eurovision 2017 i Kiev. Finalen hålls lördagen den 18:e februari.

Ifjol återinförde Polen den nationella finalen Krajowe Eliminacje igen efter ett antal års internval. I år har TVP valt att behålla samma modell, men man har förändrat sina regler något. Bland annat är det bara polska medborgare som får tävla (som artister) och dessutom är andra länders uttagna artister portade från att delta i årets polska final.

 

Startfältet

Efter en antagningsperiod har TVP nu lyssnat igenom alla bidragen som skickats in och valt ut de tio som man tycker bäst om. Så här ser startfältet ut (OBS! oklart om det är startordning eller bara presentationsordning):

 

  1. Martin Fitch – ”Fight for us”
  2. Kasia Moś – ”Flashlight”
  3. Carmell – ”Faces”
  4. Agata Nizińska – ”Reason”
  5. Rafał Brzozowski – ”Sky over Europe”
  6. Isabell Otrębus-Larsson – ”Voiceless”
  7. Małgorzata Uściłowska (Lanberry) – ”Only human”
  8. Aneta Sablik – ”Ulalala”
  9. Paulla – ”Chcę tam z tobą być”
  10. Olaf Bressa – ”You look good”

 

Jury- och tittarröstning avgör resultatet

En ytterligare nyhet är att man dessutom återinför juryröstning igen för att väga upp mot tittarröstningen. Juryn kommer att bestå av Alice Węgorzewska, Maria Sadowska, Robert Janowski, Wlodek Pawlik och Krzesimir Dębski. Dessa personer delar alltså till hälften makten med tittarna.

 

Polen gjort bra ifrån sig de senaste åren

Efter Polens comeback år 2014 har landet varje år lyckats kvala sig vidare till finalerna i Eurovision Song Contest och där gjort hyfsade resultat. Ifjol lyckades man bli tittarnas tredjehandsfavorit och hamnade därmed på en hedervärd åttondeplats genom Michal Szpaks ”Color of Your Love”. Det var Polens bästa resultat sedan år 2003. Men som bäst har Polen en andraplats i bagaget – på sitt debutår 1994.

 


 

Kommentera