Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Victor Vernicos representerar Grekland i Eurovision 2023

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Under måndagskvällen den 30:e januari meddelade grekiska ERT sitt artist- och bidragsval till Eurovision 2023. Valet offentliggjordes i ett nyhetsprogram på bästa sändningstid.

 

Vem blev utvald?

Den artist som kommer att representera Grekland i årets Eurovision är 16-åriga dansk-grekiska sångaren Victor Vernicos Jørgensen som har gjort sitt tävlingsbidrag (som heter ”What They Say”) själv. Låten skapades för två år sedan men har inte premiärspelats och får därför vara med och tävla. Själva bidragsvalet är också klart men låten kommer att släppas först vid ett senare tillfälle under uttagningssäsongen. Det enda som sagts om låten är att det är en ballad.

 

Hur gjordes urvalet?

ERT använde sig även det här året av internvalsmetoden där de lät en jury tillsammans med en större publikpanel lyssna och rösta på sju bidrag. Från omröstningen gick sedan en topp tre vidare till en slutbedömning innan ERT själva avgjorde valet. Själva slutbedömningen gjordes av en sjumannapanel.

 

Slutresultat

Så här slutade omröstningarna (notera att låtarna ej är officiellt släppta):

  • 1. Victor Vernicos – ”What They Say”

  • 2. Antonia Kaouri & Maria Maragkou – ”Shout Out!”
  • 2. Melissa Mantzoukis – ”Liar”

  • 3. Klavdia – ”Holy Water”
  • 3. Konstantina Iosifidou – ”We’re Young”
  • 3. Leon of Athens – ”Somewhere to Go”
  • 3. Monika – ”I’m Proud”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen