Victor Vernicos representerar Grekland i Eurovision 2023

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Under måndagskvällen den 30:e januari meddelade grekiska ERT sitt artist- och bidragsval till Eurovision 2023. Valet offentliggjordes i ett nyhetsprogram på bästa sändningstid.

 

Vem blev utvald?

Den artist som kommer att representera Grekland i årets Eurovision är 16-åriga dansk-grekiska sångaren Victor Vernicos Jørgensen som har gjort sitt tävlingsbidrag (som heter ”What They Say”) själv. Låten skapades för två år sedan men har inte premiärspelats och får därför vara med och tävla. Själva bidragsvalet är också klart men låten kommer att släppas först vid ett senare tillfälle under uttagningssäsongen. Det enda som sagts om låten är att det är en ballad.

 

Hur gjordes urvalet?

ERT använde sig även det här året av internvalsmetoden där de lät en jury tillsammans med en större publikpanel lyssna och rösta på sju bidrag. Från omröstningen gick sedan en topp tre vidare till en slutbedömning innan ERT själva avgjorde valet. Själva slutbedömningen gjordes av en sjumannapanel.

 

Slutresultat

Så här slutade omröstningarna (notera att låtarna ej är officiellt släppta):

  • 1. Victor Vernicos – ”What They Say”

  • 2. Antonia Kaouri & Maria Maragkou – ”Shout Out!”
  • 2. Melissa Mantzoukis – ”Liar”

  • 3. Klavdia – ”Holy Water”
  • 3. Konstantina Iosifidou – ”We’re Young”
  • 3. Leon of Athens – ”Somewhere to Go”
  • 3. Monika – ”I’m Proud”

 


 

Kommentera