Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Resultat helgens uttagningar: 24-26 januari 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


RESULTAT UTTAGNINGAR. I denna artikel sammanställer vi resultatet för de uttagningar som pågick under föregående helg. Det handlar om Norges och Litauens heats samt den tredje liveshowen i Maltas X Factor-uttagning.

 

Lördagsprogrammen (24:e januari)

Norge: Norsk MGP – heat 3


I det tredje heatet i Norsk Melodi Grand Prix 2020 blev det sångerskan Kristin Husøy med bidraget “Pray for Me” som tv-tittarna valde att rösta vidare till finalen den 15:e februari. Där kommer hon att möta ytterligare fyra heat-vinnare (varav två heats som i skrivande stund – 25:e januari – ännu ej är avgjorda) samt de fem direktkvalificerade bidrag som juryn valde ut inför tävlingen drog igång. Vinnaren i detta heat representerar Centrala Norge/Mittnorge.

Förutom de fyra tävlande deltog också sångerskan Akuvi med sitt tävlingsbidrag Som du er. Men eftersom att hon är direktkvalificerad till finalen (tack vare den norska urvalsjuryn) deltog hon utom tävlan i heatet.

 

Hela resultatet

Bidragen möttes i total tre dueller, där tittarna hade all makt att avgöra resultatet. De två första duellerna var grunddueller där respektive vinnare sedan möttes i “gullduellen” där vinnaren korades. Också den med tittarnas hjälp. Det ska tilläggas att grundduellerna lottades fram i direktsändningen.

Så här placerade sig alla bidragen i heatet (de fetmarkerade gick vidare till sista duellen/vann heatet):

 

Duell 1 (enl. startordning):

 1. Alexandru – Pink Jacket
 2. Sie Gubba – Kjære du

 

Duell 2 (enl. startordning):

 1. Thomas Løseth (feat. Erika Norwich) – Vertigo
 2. Kristin Husøy – Pray for Me

 

Avgörande duell (enl. startordning):

 1. Sie Gubba – Kjære du
 2. Kristin Husøy – Pray for Me

 

 

Litauen: Pabandom iš naujo – heat 3


Det tredje och sista heatet (inför semifinalerna) i Litauens Pabandom iš naujo är avklarat och vi har ett resultat. Efter att juryn och tittarna* hade röstat klart blev det följande bidrag som röstades vidare till semifinalerna:

 

 • 1. The Roop – On Fire (12 + 12 = 24p)
 • 2. Aistė Pilvelytė – Unbreakable (8 + 10 = 18p)
 • 3. KaYra – Alligator (7 + 8 = 15p)
 • 4. Evgenya Redko – Far (10 + 4 = 14p)
 • 5. Rokas Povilius – Vilnius Calling (6 + 5 = 11p)
 • 6. The Backs – Fully (2 + 7 = 9p)

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut:

 

* Programmet var förinspelat och juryn avlade sina poäng under inspelningen, medan tittarna hade möjlighet att rösta när programmet sändes ut i TV. Därefter adderades juryns och tittarnas poäng och bidragen med högst totalpoäng tog sig vidare i tävlingen.

 

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna!

 

Vad händer nu?

Nu är de tre heaten avgjorda och därmed har totalt 18 av de 36 bidrag som från början valdes ut gått vidare till programmets två semifinaler. Dessa två program hålls den 1:a och 8:e februari där nu finalplatserna står på spel.

 

Söndagsprogrammen (25:e januari)

Malta: X Factor – liveshow 3


Den tredje liveshowen i Maltas X Factor är avklarad, där nu endast 6 artister återstår i tävlan efter att showen var avgjord.

Själva programmet avgjordes som så att alla tävlande gjorde varsitt sångframträdande samtidigt som tittarna kunde rösta. Den artist som fått lägst antal tittarröster fick sedan lämna tävlingen direkt. Därefter fick de två akter som kommit näst sist respektive tredje sist duellera om den sista platsen inför den kommande showen. Programmets fyramannajury fick sedan rösta fram vem de ville skulle vara kvar. För att få stanna kvar krävdes minst 3 av 4 juryröster, i annat fall avgjorde tittarnas tidigare resultat. Denna gång var juryn ense.

 

Avgörande omgången

Utslagen efter tittarröstningen:

 

Sing-Off (duell)

Den fetmarkerade akten nedan fick stanna kvar i tävlingen efter momentet Sing-Off:

 

Kvar i tävlingen (efter första omgången)

Nedanstående artister fick tillräckligt mycket röster av tittarna för att gå vidare direkt till den fjärde liveshowen.

 

Tjejer (Ira Losco är deras mentor):

 

Killar (Ray Mercieca är deras mentor):

 

Grupper (Howard Keith är deras mentor):

 

 

Till sist

Tycker du det var rätt artister som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen